Doktor TT

Focus dobil novega doktorja

Ljubljana, 27. september 2016 - V društvu Focus smo bogatejši še za enega doktorja, letos je ta naziv pridobil sodelavec Tomislav Tkalec. Naslov njegove disertacije je Politološki aspekti decentralizacije proizvodnje električne energije in predstavlja temelj za prihodnost demokratizacije energetskega sektorja v Sloveniji. Sodelavcu iskreno čestitamo!

standardi-co2-za-tovornjake

Evropski poslanci pozivajo Evropsko komisijo k izboljšanju učinkovitosti porabe goriva v tovornjakih

12. in 13. septembra je pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu potekal dogodek z nazivom »Neprijetna resnica o tovornjakih«. Organizator dogodka, mreža Transport & Environment, je želela opozoriti na posledice neobstoja standardov CO2 za tovornjake.

corrected_eib-funds_infographic1

Evropska hišna banka podpira netransparentne investicijske sklade v davčnih oazah – novo poročilo

Novo poročilo organizacije Counter Balance razkriva, da Evropska investicijska banka podpira investicijske sklade v davčnih oazah.

davčna pravičnost

Zakaj državljani plačujemo približno dvakrat več davkov kot podjetja? Ključni izzivi davčne pravičnosti v Sloveniji

Med relativno davčno obremenitvijo prebivalk in prebivalcev Slovenije ter podjetji obstaja precejšen razkorak, ki še narašča. Podjetja plačajo relativno vse manj davka, kljub temu da uživajo iste storitve države kot prebivalke in prebivalci, ki plačujejo okvirno dvakrat več kot podjetja.