focus-foe-gasilska

Focus postal pridruženi član Friends of the Earth

Focus je postal pridruženi član mreže Friends of the Earth International. Na Bienalnem generalnem srečanju so vse organizacije, članice mreže, glasovale v našo podporo.S tem so pokazale, da si nas želijo v mreži. Obenem je bilo moč slišati zelo veliko navdušenja nad našim dobrim in kvalitetnim dosedanjim delom. Enako si bomo v Focusu zagotovo prizadevali tudi v prihodnje.

sustainable-biomass

Pasti in priložnosti uporabe biomase za proizvodnjo energije

Izšla je publikacija z naslovom Pasti in priložnosti uporabe biomase za proizvodnjo energije. Publikacija naslavlja problem preveč ambicioznih načrtov uporabe biomase za doseganje ciljev na področju obnovljivih virov energije EU za leto 2030. Trajnostno pridelana biomasa je lahko del energetske mešanice držav, vendar mora biti njena vloga zaradi omejenosti njenih zalog prav tako omejena.

Foto: Spela Berlot

Bolzano: dobre prakse trajnostne mobilnosti

V okviru projekta Trajnostna mobilnost v praksi, je bila s strani partnerjev projekta organizirana ekskurzija v italijanski Bolzano, kjer smo si 24. in 25. 11. 2016 ogledali primere dobrih praks s področja trajnostne mobilnosti in načrtovanja prometa, ki bi jih lahko prenesli tudi v naš prostor.