Poziv_FB_cover_820x312

OD OTROK DO UPOKOJENCEV - VSI NA PODNEBNI ŠTRAJK!

Danes so se okoljskim nevladnim organizacijam na novinarskih konferenci pridužili predstavniki Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije, Zveze društev upokojencev Slovenije, Zveze prijateljev mladine Slovenije in Mladih za podnebno pravičnost ter vlado Marjana Šarca opozorili na njeno dolžnost, naj izpolnjuje ustavno pravico državljank/ov do zdravega življenjskega okolja in jo zato pozvali, da mora nemudoma začeti z razogljičenjem vseh sektorjev.

zajcek beli sablona

Dobrodošli v Evropskem Tednu mobilnosti s sloganom Gremo Peš!

V Evropskem tednu mobilnosti bo več kot  40.000 otrok iz več kot 120 šol in 110 vrtcev po celotni Sloveniji začelo z aktivnostjo Gremo peš! in Beli zajček. Obe aktivnosti sta namenjeni ozaveščanju in vzgajanju na področju trajnostne mobilnosti najmlajših in spodbujata trajnostne prihode v šolo oz. vrtec.

fotka kobalt

Če ti je mar za okolje ali človekove pravice, preklopi na elektriko

Električna vozila so pomemben del na poti do razogljičenja prometa, vendar pa še zdaleč niso popolna, saj tudi same nosijo s seboj številne okoljske izzive, ki jih je potrebno nasloviti. Da bodo imela kar se da nizek okoljski odtis, morajo biti lahka in izdelana po visokih okoljskih standardih, uporabljati jih moramo učinkovito, napajati jih mora elektrika pridobljena iz obnovljivih virov ...

website_size

[Sporočilo za javnost] Misija nemogoče: Kako lahko proizvajalci avtomobilov dosežejo cilje zmanjšanja CO2 in se izognejo globam?

Izšla je analiza mreže Transport & Environment, katere član je tudi društvo Focus z naslov »Misija nemogoče: Kako lahko proizvajalci avtomobilov dosežejo cilje zmanjšanje CO2 in se izognejo globam.« Analiza ugotavlja, da zakonodaja EU spodbuja rast cenovno dostopnih električnih vozil, povečanje prodaje električnih vozil, pa je najučinkovitejše strategija za zagotavljanja uskladitve s ciljem zmanjšanje CO2 iz novih vozil za leto ...