logo_myRevolution_600x600px-web

Moja revolucija se je odpravila po mladinskih centrih Ljubljane

V okviru projekta Moja revolucija se bodo v aprilu in maju odvijali dogodki po različnih mladinskih centrih v Ljubljani. Na raznovrstnih dogodkih se bomo z mladimi pogovarjali, kaj je danes njihova revolucija.

tradejack

Tradejack - družabna igra o dobavnih verigah palmovega olja

Palmovo olje najdemo v kar 50% dobrin na policah supermarketov. Posledice naraščajoče gloablne trgovine s palmovim oljem so pogosto uničujoče za lokalno prebivalstvo ter okolje. V igri se postavimo v vlogo supermarketov, ki kupujejo in prodajajo izdelke, ki vsebujejo palmovo olje. Kaj pa, če bi nam bilo zares pomembno, na kakšen način pridobivamo surovine? Bi se začele trgovske verige vesti ...

Energija in potrošniki

Poslanci podprli predlog za samooskrbo energetskih skupnosti

Sprejeti predlog razširja možnost samooskrbe z električno energijo tako, da bo samooskrba omogočena tudi za večstanovanjske stavbe in posamezna gospodinjstva, ki se bodo združila in investirala v sončno elektrarno znotraj območja iste transformatorske postaje.

logoDovoljZaVse_Color

Dovolj za vse: skupnostno upravljanje z življenjskimi viri, 3.0

Focus in Umanotera sta pričela z izvajanjem že tretje faze projekta Dovolj za vse: skupnostno upravljanje z življenjskimi viri. S projektom želimo seznaniti, usposobiti in opolnomočiti lokalne skupnosti za trajnostno upravljanje z življenjskimi viri v svojem okolju in s tem podpreti oz. pospešiti prehod v nizkoogljično, snovno učinkovito, trajnostno družbo.