Energija in potrošniki

Napovedujemo: 6.10.2016 - Posvet Energija in potrošniki

Pridružite se nam na posvetu Energija in potrošniki, 6. oktobra 2016 ob 11. uri v Konferenčni dvorani Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova, Maistrova ulica 1 (vhod s ploščadi Muzejske četrti) v Ljubljani.

Potencal protroškikov

Prebivalci kot steber energetske tranzicije

Bruselj/Ljubljana, 28. september 2016 – Skoraj polovica prebivalcev Slovenije bi lahko do leta 2050 proizvajala svojo lastno električno energijo iz sonca in vetra, glede na ugotovitve prelomne študije, ki je bila objavljena v tem tednu[1].

Doktor TT

Focus dobil novega doktorja

Ljubljana, 27. september 2016 - V društvu Focus smo bogatejši še za enega doktorja, letos je ta naziv pridobil sodelavec Tomislav Tkalec. Naslov njegove disertacije je Politološki aspekti decentralizacije proizvodnje električne energije in predstavlja temelj za prihodnost demokratizacije energetskega sektorja v Sloveniji. Sodelavcu iskreno čestitamo!

standardi-co2-za-tovornjake

Evropski poslanci pozivajo Evropsko komisijo k izboljšanju učinkovitosti porabe goriva v tovornjakih

12. in 13. septembra je pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu potekal dogodek z nazivom »Neprijetna resnica o tovornjakih«. Organizator dogodka, mreža Transport & Environment, je želela opozoriti na posledice neobstoja standardov CO2 za tovornjake.