web_nasl_fotka_ok

Posvet: Krčenje prostora civilne družbe

Prostor sodelovanja in delovanja okoljskih organizacij in civilnih iniciativ se vztrajno krči, kljub temu, da gre za pomembne deležnike pri snovanju in izvajanju okoljskih in drugih politik. Zato vas društvo Focus, Umanotera in Ekologi brez meja vabimo na posvet Krčenje prostora civilne družbe, ki bo 5. 12. 2017 med 9. in 13. uro v Mestnem muzeju, Ljubljana.

Zemeljski plin

Nova študija razkriva neskladnost med prizadevanji za zajezitev podnebnih sprememb in nadaljnjo rabo zemeljskega plina

Nova študija, ki jo je naročila organizacija Friends of the Earth Europe, katere član je tudi društvo Focus, kaže, da si lahko države EU ob sedanji porabi privoščijo le še devet let uporabe zemeljskega plina in drugih fosilnih goriv, preden bodo izčrpale svoj delež ogljikovega dioksida, ki jim ga je dovoljeno izpustit ob hkratni zajezitvi temperatur pod 2° C.

Report-cover-768x393

Novo poročilo razkriva lobistično moč plinske industrije, ki promovira Južni plinski koridor

Novo poročilo organizacije Corporate Europe Observatory razkriva lobistično moč plinske industrije v Bruslju ter vpliv, ki ga ima ta na energetske politike EU.

BND card 2016_Page_1

Razprava: Dan brez nakupov - dobra ideja ali dober izgovor?

V torek, 21. 11. 2017, ob 17h, vas  vabimo na razpravo o pomenu dneva brez nakupov, v kontekstu družbenega razvoja, potrošništva, sprememb, ki so potrebne za dosego Ciljev trajnostnega razvoja in trajnostne prihodnosti.