essai 2

Odrast: gibanje za večjo socialno in okoljsko pravičnost

Budimpešta bo na univerzi Corvinus med 30. avgustom in 3. septembrom 2016 gostila 5. mednarodno konferenco o odrasti (degrowth). Konferenca bo povezala svetovno najbolj vidne raziskovalce področja odrasti z zainteresiranimi javnostmi iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške in širše regije. Hkrati bo Budimpešta gostila tudi prvi ‘Teden za odrast’, kjer bodo nastopili številni strokovnjaki, raziskovalci, aktivisti in oblikovalci politik. Konferenco soorganizirajo tudi ...

nafta

Kdo dobavlja nafto v EU?

Nova študija Cambridge Econometrics o evropski odvisnosti od tuje nafte je pokazala, da neevropska podjetja v EU dobavljajo kar 80 % uvožene nafte. Samo dva od desetih največjih dobaviteljev nafte v EU prihajata iz Evrope, večina uvožene nafte pa prihaja iz nestabilnih držav.

vabilo_razstava_SG_slika

Razstava Na zlomljenih krilih razvoja na ogled v Knjižnici Ksaverja Meška v Slovenj Gradcu

Vabimo vas, da si do 31. 7. 2016 v prireditvenem prostoru Knjižnice Ksaverja Meška v Slovenj Gradcu, Ronkova ulica 4 , 2380 Slovenj Gradec.

carmakers

Izpusti CO2 za nove avtomobile bodo določeni na podlagi novega testa

Svet EU in Evropska Komisija sta danes odločila, da bodo cilji CO2 za leto 2021 za nove avtomobile temeljili na izboljšanem testu WLTP (Worldwide harmonised Light Vehicles Test Procedure).