20181107_175108_resized

[napovednik] Mednarodno srečanje mladih v mestu Krakov

V okviru projekta Moja revolucija bomo v Krakov popeljali 18 mladih iz Slovenije, ki se želijo pridružiti oblikovanju mednarodnega mladinskega manifesta mladih. Srečanje bo potekalo od 26. do 29. septembra 2019. Nekaj mest je še prostih.

16772a8a-3af7-41b5-9247-88f3f042ff68

[Sporočilo za javnost] S sporno uredbo bi legalizirali uporabo umazanih peči

Po podatkih ARSO je kurjenje lesa v individualnih kuriščih, še posebej v neustreznih kurilnih napravah, najpomembnejši vir tovrstnega onesnaženja. Ministrstvo za okolje pa daje v obravnavo osnutek Uredbe o emisiji snovi v zrak iz malih kurilnih naprav s katero bo omogočena legalizacija uporabe naprav s prevelikimi izpusti.

Izid knjige: Izzivi povpraševanja po energiji v Evropi

V sklopu inovativnega vseevropskega raziskovalnega projekta ENERGISE je izšla knjiga - Izzivi povpraševanja po energiji v Evropi. V tej sta prispevek o energetski učinkovitosti, energetskih skupnostnih projektih in energetski revščini v Sloveniji pripravila tudi naša dr. Lidija Živčič in dr. Tomislav Tkalec.

skupaj

Nova knjižica receptov: lokalno, pravično in PraviLNO pečeno 2019

Predstavljamo knjižico z recepti natečaja PraviLNO pečeno 2019. V njej boste našli izdelke udeležencev, ki jim ni vseeno kakšne sestavine uporabljajo. Pri pripravi dobrot so uporabili izključno lokalno pridelane sestavine (zaželen ekološki certifikat) in sestavine, pridelane v sistemu pravične trgovine. Uživajte!