Kolesarski zajtrk v Slovenj Gradcu

Kdo pravi, da je kolesarske sezone konec? Kolesarjenje v hladnejših mesecih že dolgo ni več samo za ekstremiste. Ustrezna oprema, prilagojena hitrost in topla oblačila omogočajo, da lahko kolesarimo tudi v hladnejših mesecih. Navidez banalna odločitev o izbiri potovalnega načina pa je vse prej kot to, če upoštevamo, da je promet eden izmed glavnih krivcev za izpuste toplogrednih plinov in onesnaženje zraka z drobnimi delci. Poleg tega pa z aktivnim prihodom v šolo ali službo naredimo tudi nekaj dobrega zase!

Za malo vzpodbude vas v četrtek, 16. novembra 2017, vabimo, da se nam skupaj s svojim kolesom pridružite na kolesarskem zajtrku na Trgu svobode v Slovenj Gradcu med 7:30 in 10:00, ki ga organiziramo skupaj z Inštitutom za mladinsko participacijo, zdravje in trajnostni razvoj v okviru projekta Okolje, zdravje in mladi 2017-19. Dišalo bo po kavi in čaju ter sveže pečenem pecivu, pridružil se nam bo tudi serviser koles iz trgovine Pohorc, pri katerem boste lahko opravili manjša popravila koles in ga povprašali za nasvet. Ker pa nas doma v garaži najbrž še vedno čaka jekleni konjiček, si boste na dogodku s posebnim kalkulatorjem lahko izračunali, koliko vas stane vaš avtomobil oz. koliko dni na teden delate za lastništvo avtomobila. Morda se je res bolje držati kolesa.

Podrobnosti v vabilu. Dogodek lahko spremljate tudi na Facebooku.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

 

Dodatne informacije:
Katjuša Šavc, katjusa@focus.si
Focus, društvo za sonaraven razvoj

 

Dogodek sofinancirata EU in MZZ. Njegova vsebina je v izključni odgovornosti organizatorja dogodka in ne odraža mnenja EU ali MZZ.