[Napovednik] Rezervirajte si 11. maj za pravično druženje v Tivoliju

Fair Trade piknik letos BO! In to že čez slaba dva meseca…

Rezervirajte si 11. maj, vpišite v koledar še opomnik, da ne pozabite na piknik dekco, in se dobimo na stari lokaciji v Tivoliju!

Druga sobota v maju velja za mednarodni dan pravične trgovine in v Ljubljani že tradicionalno ta dan Focus in Pravična trgovina Slovenija s podporniki obeležimo s pravičnim druženjem na pikniku v zelenem parku Tivoli. Na travniku blizu Čolnarne bomo tudi letos izmenjevali oblačila in/ali igrače, delili mnenja in uporabno znanje, odpirali nove poglede na svet in se družili v zero-waste antipotrošniškem duhu.

Več informacij o programu sledi. Najhitreje boste seznanjeni, če boste sledili dogodku Fair Trade piknik 2019 na Facebooku, vsekakor pa bomo obveščali tudi na druge načine. Že sedaj pa lahko oznanimo, da bo znova del pravičnega druženja tudi izziv za ljubiteljske kuharje in kuharice PraviLNO pečenoprijave smo že odprli!

Vabljeni vsi, ki razumete, da ni pomembna samo kakovost sestavin, ampak tudi njihov izvor in vpliv njihove pridelave na okolje! Sprejmite izziv in za svoje dobrote uporabite izključno sestavine, ki so pridelane lokalno (zaželen je tudi ekološki certifikat) oziroma sestavine, ki izvirajo iz sistema pravične trgovine (fairtrade). To je edina omejitev, pri drugih odločitvah imate proste roke: jed je lahko sladka ali slana, veganska ali vegetarijanska, kalorična ali lahka, presna ali pečena…

Prijave zbiramo do 7. maja, štiri dni kasneje pa boste morali svojo mojstrovino dostaviti v Tivoli, kjer jo bomo ponudili v pokušino vsem zbranim in cenjeni komisiji. Slednja bo izbrala najboljše tri jedi in avtorji bodo tudi lepo nagrajeni!

Povabite vsi, ki imajo radi takšne izzive! PraviLNO pečeno na FB: https://www.facebook.com/events/393825804763645/

Če ste v dvomih, katere sestavine so primerne ali pa imate kakšno vprašanje, nam pišite na info@focus.si.

Se vidimo na Fair Trade pikniku!