Kaj delamo

V Focusu verjamemo, da lahko na enem in edinem planetu, ki ga imamo, dobro živimo vsi in pri tem upoštevamo tudi omejitve okolja. To nam že več kot 20 let predstavlja navdih za naše delo, ki je:

STROKOVNO. Kot advokati okolja delujemo v javnem interesu na področjih varstva okolja, energije, prometa in raziskovalne dejavnosti, ukvarjamo pa se tudi z odgovorno potrošnjo in odrastjo. Gledamo široko in pomagamo drugim videti širšo sliko.

PIONIRSKO. V slovenskem prostoru smo pionirji na več področjih – tako pri reševanju energetske revščine kot pri vzpostavljanju energetskih skupnosti v lokalnih okoljih, pa tudi pri raziskovanju idej o novih možnostih življenjskih praks in družbenih ureditev.

POGLOBLJENO. Raziskujemo energetsko revščino in tudi na mednarodni ravni prispevamo k uspešnejšemu reševanju te problematike. Pomanjkljivosti, ki jih zaznamo na terenu, prevajamo v rešitve in jih predlagamo odločevalcem. Prizadetim lokalnim skupnostim in gospodinjstvom s praktičnimi ukrepi pomagamo do toplega doma in nižjih položnic za električno energijo.

CELOSTNO. Oblikujemo in zagovarjamo rešitve, ki nas bodo obvarovale pred najhujšimi posledicami podnebnih sprememb. Bdimo nad izvajanjem zakonodaje in mednarodnih zavez, opozarjamo na morebitne nepravilnosti in nezakonitosti ter se nanje aktivno odzivamo, tako prek medijev kot sodnih mlinov.

POVEZOVALNO. Delujemo na vseh ravneh in veliko sodelujemo z lokalnimi skupnostmi. Vodimo jih v bolj trajnostno prihodnost s pomočjo pri izvedbi projektov, kot je postavitev sončne elektrarne ter okolju in prebivalcem prijazna ureditev prometa.

USMERJENO V PRIHODNOST. Vedno več pozornosti posvečamo mladim. Spodbujamo jih, opremljamo z informacijami, izkušnjami in znanjem ter jih podpiramo na njihovi poti aktivnih državljanov in etičnih potrošnikov.

Programi

energija

podnebne spremembe

mobilnost

globalna odgovornost in pravičnost

odrast

Projekti

Kampanje

Go to Top