Vabljeni!

Focusu se lahko pridružite kot redni ali podporni član ali članica.

Redni član ali članica lahko postane vsak, ki podpira vizijo, cilje ter dejavnosti društva in hkrati v pristopni izjavi opredeli, da želi aktivno sodelovati v dejavnostih društva. V primeru, da redni član ali članica več kot eno leto ne sodeluje v aktivnostih društva se njegovo članstvo avtomatično spremeni v podpornega člana oz. članico. Pravice rednih članov in članic so: da se udeležujejo vseh dejavnosti društva, da volijo in so voljeni v organe društva, da sodelujejo pri vsebinski koordinaciji delovanja društva, da so seznanjeni s programom društva ter njegovim finančno materialnim poslovanjem.

Podporni član ali članica lahko postane vsak, ki podpira vizijo, cilje ter dejavnosti društva, vendar se ne želi aktivno vključevati v aktivnosti društva. Pravice podpornih članic in članov so: da se udeležujejo vseh dejavnosti društva, da so seznanjeni s programom društva ter njegovim finančno materialnim poslovanjem.

Člani in članice so dolžni spoštovati statut in druge akte ter sklepe organov društva, varovati ugled društva in plačevati na skupščini dogovorjeno višino članarine.

Naši člani in članice prejemajo e-novičnik, obvestila in publikacije, vabljeni so na dogodke in aktivnosti Focusa in drugih okoljskih organizacij, nudimo jim izobraževanja, usposabljanja in stik s strokovnjaki. Člane in članice obveščamo o novih delovnih mestih, konferencah in aktualnih dogajanjih na področju okolja. Bolj aktivni člani in članice pa se nam lahko pridružijo pri delu ali sami predlagajo spremembe delovanja društva.

S svojim delom želimo pokazati, da je lahko vsak od nas okoljsko in družbeno odgovoren. Veseli bomo, če se nam boste pridružili in tudi na ta način podprli naše delo.

Vse, kar morate storiti je, da izpolnite spletno prijavnico. Članstvo bomo nato potrdili preko e-pošte.

Članarina

Članarino se plačuje do 15. aprila tekočega leta. Ta znaša 10,00 (deset) EUR. Če član ne zmore ali ne želi plačati polne članarine, lahko plača manj, vendar najmanj 1 ,00 (en) EUR. Poravnate jo lahko preko obrazca UPN  QR (klikni) ali s skeniranjem spodnje QR kode neposredno v vaši spletni banki.

Ob plačilu UPN obrazca ali nakazilu uporabite naslednje podatke:

  • Focus, društvo za sonaraven razvoj
  • MAURERJEVA 7, 1000 LJUBLJANA
  • TRR: SI56 6100 0001 3699 851
  • NAMEN: ČLANARINA 2024 / IME IN PRIIMEK ČLANA (v namen dopišite vaše ime!)
  • KODA NAMENA: OTHR
  • SKLIC: SI99

Ko/če ne želite biti več del društva Focus, pa vas prosimo, da nam to sporočite v izstopni izjavi. Hvala!