Vabljeni!

Focusu se lahko pridružite kot redni ali podporni člani.

Redni član lahko postane vsak, ki podpira vizijo, cilje ter dejavnosti društva in hkrati v pristopni izjavi izjavi, da želi aktivno sodelovati v dejavnostih društva. V primeru, da redni član več kot eno leto ne sodeluje v aktivnostih društva se njegovo članstvo avtomatično spremeni v podpornega člana. Pravice rednih članov so: da se udeležujejo vseh dejavnosti društva, da volijo in so voljeni v organe društva, da sodelujejo pri vsebinski koordinaciji delovanja društva, da so seznanjeni s programom društva ter njegovim finančno materialnim poslovanjem.

Podporni član lahko postane vsak, ki podpira vizijo, cilje ter dejavnosti društva, vendar se ne želi aktivno vključevati v aktivnosti društva. Pravice podpornih članov so: da se udeležujejo vseh dejavnosti društva, da so seznanjeni s programom društva ter njegovim finančno materialnim poslovanjem.

Člani so dolžni spoštovati statut in druge akte ter sklepe organov društva, varovati ugled društva in plačevati na skupščini dogovorjeno višino članarine.

Naši člani prejemajo e-novice, obvestila in publikacije, vabljeni so na dogodke in aktivnosti Focusa in drugih okoljskih organizacij, nudimo jim izobraževanja, usposabljanja in stik s strokovnjaki. Člane obveščamo o novih delovnih mestih, konferencah in aktualnih dogajanjih na področju okolja. Bolj aktivni člani pa se nam lahko pridružijo pri delu ali sami predlagajo spremembe delovanja društva.

S svojim delom želimo pokazati, da je lahko vsak od nas okoljsko in družbeno odgovoren. Veseli bomo, če se nam boste pridružili, sodelovati z nami ali podpirati naše delo.

Vse, kar morate storiti je, da izpolnite spletno prijavnico. Članstvo bomo nato potrdili preko e-pošte.

Članarina

Članarino se plačuje do 15. aprila tekočega leta. Ta znaša 1,00 (en) EUR. Poravnate jo lahko preko obrazca UPN QR (klikni) ali s skeniranjem spodnje QR kode neposredno v vaši spletni banki.

Ob plačilu UPN obrazca ali nakazilu uporabite naslednje podatke:

  • Focus, društvo za sonaraven razvoj
  • MAURERJEVA 7, 1000 LJUBLJANA
  • TRR: SI56 6100 0001 3699 851
  • NAMEN: ČLANARINA 2022 / IME IN PRIIMEK ČLANA (v namen dopišite vaše ime!)
  • KODA NAMENA: OTHR
  • SKLIC: SI00 2022

Ko/če ne želite biti več del društva Focus, pa vas prosimo, da nam to sporočite v izstopni izjavi. Hvala!