[NAPOVEDUJEMO] Spletni dogodek o kakavu in čokoladi

Junija 2017 smo v Sloveniji gostili dr. Christopherja Mubeteneh Tankouja iz Fakultete za agronomijo in agronomske študije iz Dschanga v Kamerunu, ki se ukvarja z optimizacijo trajnostne pridelave kakava. Med drugim smo ga peljali tudi na ogled edine čokoladnice v Sloveniji, ki izdeluje čokolado od zrna do tablice, 20 Chocolate. Tam je nastal video zapis, ki ga bomo prvič predvajali

v torek, 27. 3. 2018, ob 10h,

v okviru Facebook dogodka in na Twitterju.

Video napoved.

Premiernemu predvajanju bo sledil pogovor, prav tako v živo prek tega Facebook dogodka in Twitterja ob uporabi #grenkacokolada. Na vprašanja in vaše komentarje bosta v živo odgovarjali Živa Kavka Gobbo, Focus društvo za sonaraven razvoj, in Živa LopatičPravična trgovina Slovenija in BUNA.

Vabljeni, da se nam tokrat pridružite kar prek svojega zaslona 🙂

Raziskava o kakavu:

Grenko-sladka čokolada

in v angleščini (celotno poročilo)

 

Prispevki, ki so nastali na podlagi obiska dr. Mubeteneh Tankouja:

Čokolada je pri nas luksuz, privoščijo si jo lahko le višji razredi

Dr. Christopher M. Tankou, profesor agronomije iz Kameruna: Pridelovalci kakava si ne morejo privoščiti čokolade