Prvi val akcije je za nami: zbrali smo skoraj 3000 podpisov peticije, filmček Ukrepaj Zdaj! si je na You Tube ogledalo več kot 5000 ljudi, pobudnikom akcije se je pridružilo 14 organizacij in mrež, med njimi tudi Amnesty International, Karitas…. A to je šele začetek – naši cilji so precej višji.

Zdaj je čas za konkretno akcijo! Če si za, se nam pridruži. Z živim napisom UKREPAJ ZDAJ!  v soboto, 24. oktobra 2009, bomo predsednika vlade Boruta Pahorja v živo pozvali, naj ukrepa zdaj in naj se v našem imenu zavzame za učinkovit način boja s podnebnimi spremembami.

Na parkirišču pod Telekomovo stavbo na Bavarskem dvoru v Ljubljani bomo sestavili živ napis UKREPAJ ZDAJ! Bodi del tega napisa tudi ti!

PRIDRUŽI SE NAM!

KJE: makadamsko parkirišče pri Telekomovi stolpnici, Bavarski dvor (ob Slovenski cesti), Ljubljana

KDAJ: sobota, 24.10.2009 ob 9.45; akcija bo predvidoma trajala do 11. ure

KAKO:
– svojo udeležbo nujno sporoči na [email protected]
– v primeru dežja te prosimo, da prineseš s seboj čim bolj barvit dežnik

VSE INFORMACIJE, KI JIH ŠE POTREBUJEŠ: dobiš na 014397100 ali na 040722149

ČE SE DOGODKA NE MOREŠ UDELEŽITI: te vabimo, da v domačem kraju pripraviš lokalno akcijo. Preprosto zberi čimvečjo skupino ljudi in skupaj uprizorite vašo podnebno akcijo. Več informacij je na voljo tukaj.
 

In zakaj ravno 24. oktober? To soboto bodo predstavniki civilne družbe v 150 državah po svetu od svojih voditeljev zahtevali sprejem pravičnega in ambicioznega mednarodnega podnebnega dogovora. Po vsem svetu se bodo na ta dan zvrstile raznolike ulične akcije, ki bodo na kreativen in množičen način združile moči svetovne javnosti. Svetovni akciji, ki se bo odvijala pod okriljem organizacije 350.org,  se z živim napisom Ukrepaj zdaj!pridružujemo tudi v Sloveniji.