Kar dve od ustanovitvenih pogodb EU obravnavata energijo – premog in jedrsko energijo. Ob 50. obletnici obstoja je EU prevetrila svojo energetsko politiko in pred nedavnim predstavljeni ‘energetski sveženj’ kaže, da so prizadevanja EU vse bolj vezana na podporo učinkoviti rabi in rabi obnovljivih virov energije.

Ker ponuja energetski sveženj EU dober povod za odpiranje debate o energetiki tudi v Sloveniji, želimo motivirati nevladne organizacije za sodelovanje v razpravi o energetiki. Skozi delavnico želimo spoznati pogled NVO na prioritetna področja in dejavnosti v slovenski energetiki ter njihovo vpetost v evropsko energetsko politiko.

Delavnica bo potekala po naslednjem programu:

14.00 – 14.10 Uvod – ozadje projekta in namen delavnice (Lidija Živčič, Focus)

14.10 – 14.40 Delavnica ‘Prioritete v slovenski energetiki’

14.40 – 15.10 Delavnica ‘Ključne dejavnosti po prioritetah’

15.10 – 15.40 Delavnica ‘Vpetost v energetsko politiko EU’

15.40 – 16.00 Oblikovanje procesa priprave alternativnega predloga NEP

Udeležba na delavnici je brezplačna. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest na [email protected]. Več informacij lahko dobite na telefonu 041 291091 (Lidija) ali na naslovu [email protected].

Prijazno vabljeni!

Delavnico sofinancira Urad vlade za komuniciranje.

skupajEU.jpg

Slovenija je s 1. majem 2004 postala članica Evropske unije. Ta delavnica je prejela finančno podporo programa, s katerim želi slovenska vlada prispevati k obveščenosti, razumevanju in javni razpravi o članstvu v EU ter o vseh posledicah članstva za življenje slovenskih državljanov in državljank. Program obveščanja izvaja Urad vlade za komuniciranje.

Vaša vprašanja so vedno dobrodošla na evrofonu 080 2002, v evronabiralniku, Gregorčičeva 25, 1000 Ljubljana, na elektronskem naslovu [email protected] in na domači strani http://evropa.gov.si, kjer so vam na voljo tudi informacije.