Kdaj: v soboto, 12. maja 2018 od 10h do 18h

Kaj: Fair trade piknik

Kje: za Čolnarno, park Tivoli*

Vabimo vas, da se nam pridružite v parku Tivoli (v bližini Čolnarne) na sedaj že tradicionalnem Fair trade pikniku. Družili se bomo na FAIRTRADE PIKNIKU, na katerega smo povabili predstavnike vseh organizacij in institucij ter podpornike pravične trgovine in odgovornega življenja do soljudi in planeta, s katerimi smo v zadnjih letih sodelovali, še sodelujemo in se srečujemo. Vsak od nas namreč prispeva delček k večanju zavedanja o pomembnosti udejanja 10-ih načel pravične trgovine in življenja v skladu z omejitvami planeta Zemlja.

Pravično druženje je namenjeno predvsem praznovanju, izmenjavi izkušenj ter pogovoru o vsem, kar smo že naredili in kje smo že uspeli doseči svoje cilje. V sodelovanju s partnerskimi organizacijami pripravljamo nekaj aktivnosti za otroke, deljenje uporabnih znanj, možnost pogovora z različnimi strokovnjaki … Del prireditvenega prostora bomo namenili odru za govornike, ki bodo želeli z nami deliti svoje misli in razmišljanja. Predstavili se bodo organizatorji izmenjevalnic in predelovalnic oblačil in predmetov. Za osvežitev vaše etične garderobe bo organizirana tudi izmenjevalnica oblačil ter igrač ter pletenje z Rolandom. Seveda ne bodo manjkale tudi dobrote narejene po načelih pravične trgovine.

Vabljeni, da se nam pridružite v soboto, 12. maja 2018, med 10. in 18. uro v Parku Tivoli v Ljubljani, na enem izmed travnikov ob Čolnarni. S seboj prinesite svojo najljubšo piknik dekico in kakšen priboljšek, s pakiranjem pa se poskusite poigrati tako, da se kar najbolj približamo ideji “zero waste”. Tudi način prihoda lahko organizirate na način, da bo trajnosten – pridite s kolesom, pripeljite se z javnim potniškim prometov ali pa se peljite skupaj.

Če imate kakšno dobro idejo za recept po pravilih PraviLNO pečeno (izključno sestavine pridelane lokalno ali v sistemu pravične trgovine), se še danes prijavite in tekmujte za pravično nagrado. Več na povezavi. Lanske recepte si lahko pogledate v knjižici.

Več o dogajanju 12. maja 2018 lahko preberete na FB Pravične trgovineFocusovem FB in twitterju Pravičnih 10.

Program:

10h do 12h – KNEDLove kuharske čarovnije  (delavnica za otroke)

13h do 13.30 – PraviLNO pečeno  (ocenjevanje pravilno spečenih dobrot)

13h do 17h – SWAP je TOP (izmenjava oblačil)

VES DAN (od 10h do 18h):

Govorniški kot (odpiramo aktualne teme, razpravljamo o zanimivih projektih, izkušnjah, prostor za vase ideje …)

TradeJack Turnir (turnir v igranju družabne igre za otroke in odrasle, prijave na dogodku)

Delavnice globalnega učenja (Društvo Humanitas)

Druženje, izmenjava informacij, pogovor, zabava …

OBVEZNA OPREMA:
• dek’ca
• kaj za prigrzniti in kaj za spiti v embalaži za večkratno uporabo
• uporaba trajnostnih mobilnih sredstev za prihod na piknik
• dobra volja

Postanite agent za spremembe in tudi sami naredite nekaj, da bi povečali zavedanje o odgovornem delovanju vsakega izmed nas.

*V primeru dežja, se bomo družili za Bežigradom, v prostorih Kuche.