PISNO POSLANSKO VPRAŠANJE VLADI REPUBLIKE SLOVENIJE

V Poslanski skupini SNS se sprašujemo, kako je mogoče, da se Angležu, gospodu Keith Miles zdi popolnoma nepravično, da bo morala Slovenija v štirih letih iz proračuna plačati Evropski uniji 80 milijonov evrov zaradi prevelikih izpustov ogljikovega dioksida, Vladi Republike Slovenije in ministru za okolje in prostor pa se to ne zdi nič sporno! Sprašujemo se, ali je minister Erjavec res popolnoma nesposoben in, ali mu je popolnoma vseeno, kam gre denar slovenskih davkoplačevalcev? Ali je morda posredi nesposobnost celotnega ministrstva, ki se je od osamosvojitve do danes neskončno razširilo? Ali se na Ministrstvu za okolje in prostor, pa tudi na vseh ostalih ministrstvih, zaposlujejo vsakemu posameznemu ministru ljubi kadri, katerih sposobnost ni pomembna?

Najbolj žalostno je, da je navedeno zbodlo Angleža, namesto našega okoljskega ministra, ki mu je očitno pomembno le to, da greje ministrski stolček v slovenski vladi, za slovenske državljanke in državljane, tako za njegove upokojence s tisoč evri pokojnine, kot tudi za prihodnje generacije, pa mu je očitno malo mar!

Kot piše gospod Miles v Financah so namreč strokovnjaki ugotovili, da ogljikov dioksid ni edini vzrok za segrevanje ozračja, kot posledica industrije, saj se od leta 1998 ozračje, kljub rastočim izpustom ni segrevalo. Spremembe temperatur ozračja so namreč posledica različnih stvari (Finance, 6.8.2009, stran 10). Kaj je res, da je ministru vseeno kaj pravi strokovnjak in ali na ministrstvu ni človeka, da bi ta članek razumel?

Prav tako nas zanima, kaj je Janez Potočnik tudi na tem področju delal vsa ta leta, kot evropski komisar? Kot se spominjamo naj bi bil komisar za znanost in raziskave, kamor naj bi sodilo tudi to področje? Ali bo zdaj, ko ga je predsednik vlade ponovno predlagal za evropskega komisarja, naslednjih nekaj let spet porabil za nedelo?

Očitno je, da Slovenija zaradi nesposobnosti posameznikov na omenjenih položajih pristaja na vsak diktat Evropske unije. Od Vlade Republike Slovenije zahtevamo, da Slovenija uveljavlja vse svoje pravice do EU in zavrne plačilo omenjenih vsot za izpuste ogljikovega dioksida. Pristojnim osebam pa predlagamo, da si preberejo ustrezno literaturo, se temeljito pozanimajo o izsledkih najnovejših odkritij znanstvenikov, kar naj uporabijo kot argument za odklonitev plačila za izpuste ogljikovega dioksida!

Zmago Jelinčič Plemeniti, mr.ph.
Vodja Poslanske skupine SNS

**
Na sramotilnem stebru želimo izpostaviti posameznike, podjetja, institucije ali organizacije, ki s svojim delovanjem na kakršen koli način škodujejo okolju. S tem ne želimo žaliti nikogar; želimo le spodbuditi k okolju in družbi bolj odgovornemu ravnanju!