Si star_a med 16 in 25 let? Si želiš spoznati mlade iz Poljske, Italije in Avstrije in se z njimi kreativno družiti ob hip-hopu, stripu, gledališču in videu? Ali pa si mladinski_a delavec_ka ali prostovoljec_ka in delaš z mladimi?

Odlično, v Focusu, društvu za sonaraven razvoj iščemo prav takšne mlade, da jih naslednji teden v petek odpeljemo v milijonsko Bologno. Zakaj? Ker sodelujemo v projektu Moja revolucija, katerega cilj je zbrati razmišljujoče mlade, da bi na sproščen in kreativen način oblikovali evropski mladinski manifest. Želje in zahteve mladih pa bomo nato novembra 2018 predali Evropskemu parlamentu.

Glavna tema naslednjega vikenda bo tako revolucija. Prvi dan bo posvečen spoznavanju in predstavitvi, drugi dan boste oblikovali zahteve in jih povezali z izbrano kreativno metodo (video, hip hop, strip in gledališče), medtem ko bomo zadnji dan v obliki svetovne kavarne debatirali o za mlade pomembnih temah. Popoldnevi in večeri pa bodo seveda namenjeni druženju in spoznavanju kotičkov, ki so zaznamovali revolucionalno zgodovino v Bologni.

Odrinemo 8. junija zgodaj zjutraj in se vrnemo 10. junija v večernih urah, za prevoz, spanje in hrano je poskrbljeno – se pravi zate brezplačno. Pohiti s prijavo – tvoje podatke nam pošlji na [email protected] do srede, 6. junija 2018 do 12h, in poslali ti bomo podroben program.

P.S.: Če te sodelovanje res zelo zanima, bomo spregledali, da imaš kakšno leto več kot 25 let. Sploh, če si prostovoljec_prostovoljka ali mladinski delavec_delavka. Samo pohiti s prijavo!

Program.