Naš odziv na prenovo Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta (NEPN) je povzela Slovenska tiskovna agencija (STA), objavili pa so ga tudi v reviji slovenskega elektro-gospodarstva Naš stik, na valovih Radia Prvi in na različnih spletnih potralih.

Luka Mofardin je izpostavil:

“Načrt ostaja še naprej podnebno nepravičen in prelaga breme razoglijčenja na prihodnje generacije, države globalnega juga ter predvsem na gospodinjstva in ljudi. Medtem pa se znova in znova popušča industriji in kapitalu, kjer sta poraba energije in emisije višje.” 

Taj Zavodnik pojasnjuje:

“Zagotoviti moramo, da bomo znatno višji delež OVE dosegli ob sočasnem izboljšanju biotske pestrosti. To ni nemogoče. A država mora prepoznati razvojni potencial sonca in vetra za lokalne skupnosti in se postaviti na stran ljudi, ne interesov kapitala ter skladno s tem zagotoviti drastično zmanjšanje rabe energije predvsem v industriji in prometu.”

Celoten odziv Focusa si lahko preberete na naši spletni strani: https://focus.si/prenova-nepn-se-veliko-prostora-za-boljsi-odgovor-na-urgenco-ki-jo-predstavlja-podnebna-kriza/.

Objava v reviji Naš stik: https://www.nas-stik.si/novice/podrobnosti-novice/v-prenovljenem-nepn-se-veliko-prostora-za-izboljsave.