V 6. epizodi podkasta ECHO – Odmev v prihodnost je bila gostja Lidija Živčič, naša strokovna vodja, soustanoviteljica Focusa, izkušena vodja (mednarodnih) projektov in strokovnjakinja na področju energetske revščine.

Pogovor je bil osredotočen predvsem na koncept pravičnosti in vključenosti ter povezovanje z zelenim prehodom in trajnostnim razvojem, izpostavljena pa je bila vloga in naloga energetskega sektorja pri tem.

Kot je povzela Tina Forte, ki je vodila pogovor, je Lidijin odmev v prihodnost opozorilo, da smo v tem trenutku na razpotju in da je potrebno delovati v smeri lepe slike prihodnosti, ki vključuje drugačen model razvoja in upošteva omejitve narave. Zelen in pravičen prehod mora potekati z ljudmi in za ljudi.

Podkast je dostopen pri ponudnikih podkastov na spodnjih povezavah, lahko pa si posnetek pogovora z našo Lidijo ogledate tudi na platformi YouTube oziroma spodaj:
Apple: https://podcasts.apple.com/si/podcast/infinite-pure-solutions-podkast-echo-odmev-v-prihodnost/id1708577244?i=1000632818414
Spotify: https://open.spotify.com/episode/351WIKR2RVbJ249m5vd1Uc?si=71bd323e786f4fc3&nd=1
Spotify for Podcasters: https://podcasters.spotify.com/pod/show/infinitepuresolutions/episodes/6-ECHO–Smo-na-razpotju-in-potrebno-je-napeti-vse-moi-takoj–da-bomo-dosegli-lepo-sliko-prihodnosti-dr–Lidija-ivi-e2abdtf/a-aafguos

#6 ECHO – Smo na razpotju in potrebno je napeti vse moči takoj (dr. Lidija Živčič)