V sklopu slogana Evropskega tedna mobilnosti 2014 ‘Naše ulice, naše odločitve’ bomo zagovorniki trajnostne prometne politike na ‘protestivalski’ način opozorili na pomen načrtovanja ulic in cest za ljudi in ne za avtomobile.

Lokacija ob Dunajski cesti je izbrana namenoma, saj želi Mestna občina Ljubljana ravno na tem odseku avtomobilom nameniti dodatne vozne pasove (več: http://dunajskaljubljana.tumblr.com/).


Na posvetu z naslovom „Ali je potrebna širitev Dunajske ceste“, ki je potekal 10. junija letos v Knjižnici Bežigrad se je izkazalo, da načrtov Mestne občine Ljubljana o širitvi Dunajske ne podpirajo niti strokovna javnost niti lokalno prebivalstvo in niti nevladni sektor. Ravno tako se načrti o širitvi ne skladajo s prometno strategijo občine, ki pravi, da je treba avtomobilski promet nadomeščati z mestnimi avtobusi, kolesarjenjem in hojo.

Dunajska cesta potrebuje nove drevorede, zelenice in varne kolesarske poti in ne širitve z dodatnimi voznimi pasovi za avtomobile, ki jih načrtuje Mestna občina Ljubljana.

Vljudno vabljeni, da se nam v festivalskem vzdušju pridružite v čim večjem številu. Pridite peš, s kolesom, skirojem, rolerji… in bodite soustvarjalci uličnega vzdušja!

Dogodku lahko sledite tudi na FB strani.

Več informacij: Katarina Otrin, [email protected], 059 071 327 in Anamarija Jere, [email protected], 059 071 322