Na seji DZ RS, dne 31.01.2007, je v razpravi ob sprejemanju zakona o Fitofarmacevtskih sredstvih, poslanec Slovenske demokratske stranke g. Jožef Jerovšek označil okoljevarstvenike in posredno s tem vse ljudi, katerim ni vseeno kaj in kako se dela z naravo, z eko fundamentalisti oz. zelenimi fundamentalisti, ter nas primerjal z islamskimi fundamentalisti!
Med drugim je omenil tudi, da okoljevarstveniki izrabljajo občutljivost slovenskih ljudi do okoljskih vprašanj, »zganjajo nezaslišan halo efekt«, medtem ko »nimajo realnih pogledov na življenje in stanje stvari«.
Povedal je, da sam prihaja s kmetov ter da zato ve, da v tem trenutku prepoved fitofarmacevtskih sredstev ni rešitev. Pozval je vse okoljevarstvenike, da hodijo vsako soboto okopavati njive na kmetijah, in šele na podlagi teh izkušenj širijo svoje demagogije.
Ker smo mnenja, da si poslanec Državnega zbora ne bi smel privoščiti takšnem govorjenja, ga izpostavljamo na sramotilnem stebru ter upamo, da si v prihodnje takšnih žaljivk ne bo več privoščil.