Se vsak dan v službo voziš s kolesom? Seveda, zakaj bi namreč izgubljal čas v avtu, če pa si s kolesom hitrejši, bolj fit in hkrati pomembno prispevaš k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov in čistejšemu zraku v tvojem mestu.

Za vse kolesarje – ne glede na to, ali kolesarite skozi celo leto ali pa potrebujete malo vzpodbude, da spet sedete na kolo, predvsem pa tiste, ki letos še niste namazali verig in napolnili zračnic – bomo organizirali kolesarske zajtrke po Sloveniji. Na zajtrkih se boste lahko posladkali s sveže pečenim pecivom in kavo, na vseh pa bo prisoten tudi serviser pri katerem boste lahko opravili manjša popravila koles in ga povprašali za kakšen praktični nasvet.

– 14. 5. 2018 – Maribor [vabilo] [Facebook dogodek]

– 18. 5. 2018 – Kranj [vabilo] [Facebook dogodek]

– 29. 5. 2018 – Koper [vabilo] [Facebook dogodek] – SPREMEMBA DATUMA

– 15. 6. 2018 – Ljubljana

Z zajtrki v kolesarski družbi želimo vzpodbuditi IZBIRO kolesa za pot v šolo, službo ali po opravkih. Navidez nepomembna odločitev o potovalnem načinu je namreč vse prej kot nepomembna, če upoštevamo, da je promet eden izmed glavnih krivcev za izpuste toplogrednih plinov in onesnaženje zraka z drobnimi delci, ki močno vplivajo na naše zdravje. Poleg tega z aktivnim prihodom v šolo ali službo naredimo tudi nekaj dobrega zase!

 

Kolesarske zajtrke organiziramo v okviru programa Partnerstvo za okolje in zdravje, ki ga vodi Inštitut za mladinsko participacijo, zdravje in trajnostni razvoj. Izvedba zajtrkov sovpada s časom izvajanja pobude Pripelji srečo v službo Urbanističnega Inštituta, ki Slovence nagovarja, da se na delo odpravijo s kolesom.

 

Vljudno vabljeni!

 

Dodatne informacije:
Katjuša Šavc
[email protected]