Rezervirajte si 19. november 2020 za 5. konferenco o trajnostnem upravljanju z viri skupnosti z naslovom Kako lokalne skupnosti merijo in učinkovito zmanjšujejo svoje izpuste toplogrednih plinov.

Na poldnevni konferenci boste izvedeli več o finskem sistemu spremljanja izpustov toplogrednih plinov, ki ga uporablja že več kot 70 občin in ki je privedel do številnih inovativnih podnebnih projektov v praksi. Strokovnjaki Goriške lokalne energetske agencije (GOLEA) bodo predstavili podnebno-energetsko načrtovanje v primorskih občinah, s katerim stremijo k energetski neodvisnosti regije. Predstavljeni pa bodo tudi navdihujoči slovenski primeri projektov zniževanja izpustov na področju energetike in mobilnosti. Drugi del dogodka bo namenjen praktični delavnici o merjenju izpustov in načrtovanju ukrepov blaženja podnebnih sprememb v lokalnih skupnostih.

Vse dodatne informacije najdete v vabilu.

 

Konferenco organizirata Umanotera in društvo Focus v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.