Veliko je nasvetov kaj početi v času karantene, na Focusu ti ponujamo možnost, da svoje mnenje o trenutnih aktualnih družbenih in okoljskih izzivih deliš s sovrstniki in sovrstnicami. V marcu smo izvedli prvi online dogodek, tokrat ga ponavljamo v izboljšani verziji. :) Pridružil se nam bo tudi član gibanja Mladi za podnebno pravičnost, ki bo predstavil gibanje.

Pridruži se nam na delavnici “Moja revolucija: 2020”. Zaradi trenutnih razmer jo bomo izvedli online in sicer v četrtek, 23.4.2020 ob 16h.

Prijave: //bit.ly/2RxbUDi (do srede, 22.4. zvečer). Po prijavi boš prejel_a vse info glede online srečanja.

Delavnica je namenjena mladim med 16 in 25 letom, ki jih zanimajo teme povezane z varovanjem okolja, človekovimi pravicami, podnebno pravičnostjo. Zainteresirani_e udeleženci_ke delavnice se boste lahko udeležili mednarodnih srečanj v Krakovu in na Dunaju, kjer boste spoznali druge mlade iz Avstrije, Poljske in Italije.
Udeležba na delavnici in srečanjih v tujini (vključno z nastanitvijo in potnimi stroški) je krita s strani projekta My revolution (financiran s strani EU). Več informacij boste dobili na delavnici.

POTEK DELAVNICE

16.00-16.15: Spoznavanje, predstavitev in namen projekta Moja revolucija
16.15-16.35: O revolucijah (za boljše razumevanje bomo pripravili krajše predavanje o nekaterih revolucijah)
16.35-16.50: Kviz z aktualnimi družbenimi in okoljskimi temami (s Kahootom bomo naslovili aktualne izzive s katerimi se soočamo mladi in ostali)
16.50-17.20: Debata v manjših skupini (kaj si misliš o trenutni politični situaciji, koronavirusu…)
17.20-18.00 Debata v večji skupini, ostalo…