Tako kot vsa mesta ima tudi Ljubljana več točk, ki so povezane z revolucionarnimi dogodki v preteklosti.

V okviru mednarodnega projekta »Moja revolucija 1968 – refleksije za današnjo mladino« se bomo odpravili na prav poseben ogled revolucionarne Ljubljane. Po poti bomo spoznavali posameznike in skupine, ki so delovale v tem prostoru in pustile pomemben pečat. Turo se bomo potrudili v sodelovanju z ekipo Ljubljana Urban Tours/Urbana Vrana narediti še bolj zanimivo tudi z uporabo različnih metod. Morda celo srečamo kakšno zanimivo osebo, ki nam bo iz prve roke povedala, kako začeti svojo revolucijo in kako uresničiti pravične spremembe.

Kdaj? Med 13. in 15. majem 2019 ter 23. maja – vsak dan od 14h do 16h po središču prestolnice (*zbirno mesto sporočimo naknadno).

Vsaka tura se bo zaključila s krajšo delavnico, na kateri bomo zbrali stališča, pričakovanja in zahteve mladih. Cilj projekta »Moja revolucija« je namreč zbrati razmišljujoče mlade ter jih na kreativen način spodbuditi k oblikovanju manifesta #myrevolution.

Po prvem delu projektu bo sledil še drugi del. Nekaj udeležencev revolucionarnih tur bomo odpeljali na dve mednarodni srečanji, na katerih bodo skupaj z mladimi s Poljske, iz Avstrije in Italije ustvarjali evropski mladinski manifest, ki ga bomo novembra predali v Evropskem parlamentu. Prvo srečanje bo od 14. do 16. junija na Dunaju in drugo v drugi polovici septembra v Krakovu na Poljskem.

PRIJAVE zbiramo na [email protected] do 11. maja. Število mest je omejeno, starostna omejitev je med 15 in 25 let (*izjemoma sprejmemo tudi starejše – do 30 let).

 

Foto: Jan Pospelov / Ljubljana Urban Tours

Več o aktualnem projektu in o predhodnem projektu Moja revolucija: 1917/18 – refleksije za današnjo mladino

Udeležba je brezplačna. Projekt »Moja revolucija« finančno podpira Evropska unija preko programa Evropa za državljane. Vsebina dogodka je v izključni odgovornosti organizatorjev in ne odraža mnenja Evropske unije.