Fair Trade piknik letos BO! Znova na soboto in znova v maju…

Rezervirajte si 11. maj, vpišite v koledar še opomnik, da ne pozabite na piknik dekco, in se dobimo na stari lokaciji v Tivoliju!

Druga sobota v maju velja za mednarodni dan pravične trgovine in v Ljubljani že tradicionalno ta dan Focus in Pravična trgovina Slovenija s podporniki obeležimo s pravičnim druženjem na pikniku v zelenem parku Tivoli. Na travniku blizu Čolnarne bomo tudi letos izmenjevali semena, sadike, oblačila in igrače, delili mnenja in uporabno znanje, odpirali nove poglede na svet in se družili v zero-waste antipotrošniškem duhu.

Vabljeni v soboto, 11. maja 2019, kadarkoli med 10. in 18. uro v Tivoli. Otroci, mladi, odrasli… Za vsakega se bo nekaj našlo, saj nam bodo znova zelo različne organizacije in posamezniki pomagali pripraviti zelo pester program. Nekaj izmed že potrjenih aktivnosti, več podrobnosti pa v FB dogodku Fair Trade piknik 2019:

– KNEDLova predstava: zabavna in zdrava kuharija za otroke in odrasle;

– okoli sveta z društvom Humanitas;

– turnir v igranju igre s kartami TradeJack;

– pletenje za dober namen;

– govorniški kot za debato o aktualnih temah;

– prigoni si zdrav napitek na smuti bajku…

Ne bodo manjkale niti dobrote in seveda, te bodo narejene po načelih pravične trgovine. Zdaj že tradicionalni Fair Trade piknik bo namreč pospremil prav tako tradicionalni izziv za ljubiteljske kuharje in kuharice PraviLNO pečeno 2019!

Vabljeni vsi, ki razumete, da ni pomembna samo kakovost sestavin, ampak tudi njihov izvor in vpliv njihove pridelave na okolje! Sprejmite izziv in za svoje dobrote uporabite izključno sestavine, ki so pridelane lokalno (zaželen je tudi ekološki certifikat) oziroma sestavine, ki izvirajo iz sistema pravične trgovine (fairtrade). To je edina omejitev, pri drugih odločitvah imate proste roke: jed je lahko sladka ali slana, veganska ali vegetarijanska, kalorična ali lahka, presna ali pečena…

Prijave zbiramo do 7. maja, štiri dni kasneje pa boste morali svojo mojstrovino dostaviti v Tivoli, kjer jo bomo ponudili v pokušino vsem zbranim in cenjeni komisiji. Slednja bo izbrala najboljše tri jedi in avtorji bodo tudi lepo nagrajeni!

Povabite vse, ki imajo radi takšne izzive! PraviLNO pečeno na FB: https://www.facebook.com/events/393825804763645/

Če ste v dvomih, katere sestavine so primerne ali pa imate kakšno vprašanje, nam pišite na [email protected]. Utrinke iz lanskoletnega piknika pa si lahko pogledate v videu.

Pridite peš, s kolesom, avtobusom ali pa si delite prevoz. Vse, kar potrebujete je piknik odeja in se vidimo na najbolj pravičnem in zelenem pikniku v mestu!

Se vidimo na Fair Trade pikniku!