Ne izgubljaš časa v avtu in se raje v službo voziš s kolesom? Seveda, zakaj bi izgubljal čas v avtu, če pa si s kolesom hitrejši, bolj fit in pomembno prispevaš k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov in čistejšemu zraku v Ljubljani. Pridruži se nam na zajtrku za kolesarje, ki bo 17. 6. 2016 med 7:00 in 10:30 na Prešernovem trgu.

Dišalo bo po sveže pečenih palačinkah, kot lani pa si boste lahko sami pripravili sveže sadne napitke s pomočjo mešalnika, ki ga poganja kolo. Sadje, ki bo na voljo, bo pridelano po načelih pravične trgovine. Za nasvet ali popravilo manjših okvar na tvojem kolesu bo na voljo popravljalec koles. Ker pa nas doma v garaži najbrž še vedno čaka jekleni konjiček, si boste na dogodku s posebnim kalkulatorjem lahko izračunali, koliko vas stane vaš avtomobil oz. koliko dni na teden delate za lastništvo  avtomobila. Morda se je res bolje držati kolesa.

Letos nismo pozabili na uporabnike mestnega potniškega prometa, ki bodo prav tako upravičeni do zajtrka. Hkrati smo posebej za njih pripravili nagradno igro v kateri boste lahko sodelovali vsi, ki boste 17. 6. 2016 med 7:00 in 10:00 izstopili na postajališčih Konzorcij ali Pošta.

Na ta dan bo potekala tudi ozaveščevalna vožnja kolesarjev po Celovški cesti, ki je ena izmed najbolj obremenjenih mestnih vpadnic. »Ne izgubljaj časa v avtu!« bodo kolesarji z napisi na majicah opozarjali voznike na negativne učinke nepotrebne rabe avtomobilov v mestu. Start je ob 7:30 pred Kinom Šiška, od koder se bomo odpravili do Prešernovega trga na kolesarski zajtrk. Za majice kontaktirajte: [email protected].