Junija 2017 smo v Sloveniji gostili dr. Christopherja Mubeteneh Tankouja iz Fakultete za agronomijo in agronomske študije iz Dschanga v Kamerunu, ki se ukvarja z optimizacijo trajnostne pridelave kakava. Med drugim smo ga peljali tudi na ogled edine čokoladnice v Sloveniji, ki izdeluje čokolado od zrna do tablice, 20 Chocolate. Tam je nastal video zapis, ki ga bomo prvič predvajali
v torek, 27. 3. 2018, ob 10h,
v okviru Facebook dogodka in na Twitterju.
Premiernemu predvajanju bo sledil pogovor, prav tako v živo prek tega Facebook dogodka in Twitterja ob uporabi #grenkacokolada. Na vprašanja in vaše komentarje bosta v živo odgovarjali Živa Kavka Gobbo, Focus društvo za sonaraven razvoj, in Živa Lopatič, Pravična trgovina Slovenija in BUNA.
Vabljeni, da se nam tokrat pridružite kar prek svojega zaslona :)
Raziskava o kakavu:
in v angleščini (celotno poročilo)
Prispevki, ki so nastali na podlagi obiska dr. Mubeteneh Tankouja:
Čokolada je pri nas luksuz, privoščijo si jo lahko le višji razredi