Kdo od nas z veseljem ne ugrizne v tropski sadež? Pa bi jim znali dodati same take sestavine, za katere veste, od kod prihajajo in kdo jih je pridelal? Sprejmite izziv ter se prijavite na natečaj PraviLNO pečeno – tukaj.

Sodelujte pri sestavljanju knjižice receptov s pekarskimi izdelki iz surovin pridelanih lokalno, ekološko ali po načelih pravične trgovine, potegujte se za nagrade, bon za pravično trgovino, ter nam pomagajte zbrati sredstva za nakup pravične čokolade za otroke Zveze prijateljev mladine.

V komisiji bo z nami sodelovala peterica skrbno izbranih strokovnjakov, vsak na svojem področju:
• Tomaž Sršen, kulinarični ocenjevalec,
• Bine Volčič, kuharski mojster,
• Klavdija Šorli, predstavnica ekološke kmetije,
• Živa Lopatič, vodja pravične trgovine, ki svoje znanje redno predaja naprej, ter ljubiteljica dobrih jedi,
• prostovljec/ka Pravične trgovine 3MUHE.

Tiste, ki pa takšne dobrote rajši preizkušate vabimo, da se nam pridružite 13. 5. 2017 na Fairtrade pikniku ter vse spečene dobrote preizkusite. Vabljeni!

Pravila sodelovanja

Pri pripravi svojih dobrot upoštevajte:
• Ena od sestavin je pravični tropski sadež;
• Uporabljene so izključno sestavine lokalnega izvora in čim bolj ekološko pridelane (zaželen je ekološki certifikat) oziroma izvirajo iz sistema pravične trgovine;
• Količina predloženega izdelka naj bo za najmanj osem ljudi;
• Prijava na tekmovanje do vključno 6. 5. 2017 tukaj,
• Ob prijavi je potrebno navesti sestavine, ki bodo uporabljene in se zavezati, da ustrezajo vsem pogojem tekmovanja;
• Posredovati uporabljen recept na naslov: [email protected];
• prinesti pripravljen izdelek na tekmovanje PraviLNO pečeno, ki bo del Fairtrade piknika v soboto, 13. maja 2017 v Tivoliju.

Prijavnica

Prijave sprejemamo prek spletnega obrazca ali po elektronski pošti na naslov [email protected]. Rok za prijavo je 6. 5. 2017, število tekmovalcev pa je omejeno na 30. Z nestrpnostjo pričakujemo vaše prijave in se veselimo okušanja izdelkov, ki bodo hkrati ozaveščali pomembnost lokalnih surovin in pravične trgovine ter opravili dobro delo.

 

Nagrade

Med tekmovalce bomo razdelili 3 nagrade:
1. Zmagovalec bo domov odnesel bon za 30 EUR za nakup izdelkov v Pravični trgovini 3MUHE;
2. Drugouvrščeni si bo lahko izbral izdelke v vrednosti 20 EUR v Pravični trgovini 3MUHE;
3. tretje mesto pa tekmovalcu prinese bon za 10 EUR v Pravični trgovini 3MUHE.

Recepti vseh tekmovalcev bodo vključeni v knjižico receptov, ki jo bomo pripravili po koncu tekmovanja in objavili na spletnih straneh organizatorjev ter na naših socialnih omrežjih.

Čokolada za otroke Zveze prijateljev mladine

Zveza prijateljev mladine Slovenije je nevladna, prostovoljna, človekoljubna in neprofitna organizacija, katere temeljni cilj je dvig kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin, zastopanje in uveljavljanje njihovih interesov in potreb ter zaščita njihovih pravic.
Deluje že od leta 1953 in postaja vedno bolj nepogrešljiva v sodobno organizirani civilni družbi. Odziva se na aktualna družbena vprašanja in tvorno prispeva k oblikovanju pozitivnih vrednot življenja, otrok, mladostnikov in družin.
Delovanje Zveze prijateljev mladine Slovenije temelji na razvijanju vrednot prostovoljnega dela in negovanju dobrih medčloveških odnosov.

Sredstva od prejetih donacij bodo namenjena nakupu čokolad za Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje.

Projekt je sofinanciran s strani EU in MZZ. Za vsebino sta odgovorni izključno društvo Focus in Buna. Stališča, izražena na dogodku v nobenem primeru ne odražajo mnenja EU in MZZ.