Javnost vabimo, da se v nedeljo, 10. oktobra 2010, pridruži spletnemu shodu na www.ukrepajzdaj.org in vlado ter poslance spodbudi, da oblikujejo podnebni zakon, ki bo pomagal obvarovati naš planet pred vse hujšo podnebno krizo. Več nas bo, glasnejši bomo, uspešnejši bomo!

Informacije o drugih akcijah, ki bodo 10/10/10 potekale v Sloveniji in drugod po svetu, so dostopne na spletni strani http://www.350.org/en/action-list.

[1] Kampanja Ukrepaj zdaj! je pred podnebnim vrhom v Koebenhavnu leta 2009 povezala v akcijo slovenske organizacije civilne družbe in posameznike, ki so zahtevali da Slovenija odigra svojo vlogo v Koebenhavnu. Delo nadaljujemo, vendar pa ga sedaj osredotočamo na sprejem ambicioznega podnebnega zakona za Slovenijo, ki bo postavil okvire za prehod Slovenije v nizkoogljično družbo. Pobudniki kampanje Ukrepaj zdaj! so: Focus društvo za sonaraven razvoj, Umanotera, Greenpeace Slovenija in Mladinsko združenje Brez izgovora. Do sedaj pa so kampanjo podprli: Sloga, Cipra Slovenija, Slovenski e-Forum, INTERSO – Inštitut za družbeno odgovornost, Ekologi brez meja, Specia in Eko Magazin.
 
***

Kontakt: Anela Bešo, [email protected], 031 204 595
Več inforamcij: Barbara Kvac, [email protected], 040 722 149

Obvestilo z medije v pdf. obliki najdete tukaj.