Dušan, podpisnik peticije Ukrepaj zdaj!

To kar so nam zapustili starši moramo predati svojim otrokom, nič manj.

Jernej, podpisnik peticije Ukrepaj zdaj!

Vas podpiram v vseh dobronamernih prizadevanjih, da nam bo vsem lepše kot je sedaj.

Kristina, podpisnica peticije Ukrepaj zdaj! 

Za našo zemljo je potrebnoposkrbeti čim prej. To je naš edini dom!

Sebastjan, podpisnik peticije Ukrepaj zdaj!

Ppomembno je kako in kje živimo, še pomembneje pa je kakšen zrak imamo.

Janez, podpisnik peticije Ukrepaj zdaj!

 Največkrat si drug drugemu zaželimo sreče in zdravja. Da se bo to lahko uresničilo moramo nujno poskrbeti, da bo zdrav tudi planet na katerem živimo.

Benjamin, podpisnik peticije Ukrepaj zdaj!

21. stoletje bo stoletje velikih družbenih sprememb, v katerem se bo bila največja bitka človeštva vseh časov. To bo bitka nas z nami. To bo bitka osebnih odločitev, katerih izid bo usoden tako za nas kot bodoče generacije. Borba med dobrim in zlom, dobroto in pohlepom, poštenostjo in lažjo, ter pogumom in strahom bo odločalo o tem, kako bomo zakorakali v 22. stoletje. Poraženci ali zmagovalci. Cilj, ki si ga moramo zadati je, živeti enotno in zadovoljno v zdravem čistem okolju. Doba bogatenja manjšine na račun revne večine je minila. Prihaja čas socialne pravičnosti in ekološke osveščenosti. Prihaja obdobje sprave med ljudmi in naravo.

Maja, podpisnica peticije Ukrepaj zdaj!

Podpiram vsako spremembo, ki je v skladu z izjavo REDUCE; REUSE; RECICLE. Predvsem želim, da bi vsak posameznik uvajal majhne spremembe, ki bi omogočile velik preobrat. Lahko manj printamo, porabimo manj papirja, lahko porabimo manj elektrike in vode. Rada bi, da bi bila tehnologija, ki omogoča manjšo porabo cenovno dostopnejša večjemu krogu ljudi.

Krešo, podpisnik peticije Ukrepaj zdaj!

 Podnebne spremembe že čutimo in če ne bomo takoj ukrepali bo morda prepozno kati narava nas že sedaj tepe spomnimo se neurja,ki so bila pri nas vendar moje mišljenje je,da je to šele začetek konca kajti,če ne bomo ukrepali sedaj nam bo še kako žal.Vreme v poletnih mesecih je čedalje bolj ekstremno z padavinami,ki pa ne prizanašajo nikomur in bo še huje,če ne bomo ukrepali z izpustnimi plini oz.z izpusti CO2 zato tudi sam pozivam vlado in vse prisotne v njej UKREPAJTE SEDAJ NE JUTRI,ker bo morda že prepozno kajti EU nam je že sedaj naložila kazen za nepokornost.

Ivan, podpisnik peticije Ukrepaj zdaj!

Denarni sistem si je izmislil clovek, vendar ne takoj po svojemu nastanku. Evoluirajmo se malo

Nataša, podpisnica peticije Ukrepaj zdaj! 

Zaupam vam, ker vem da ste odgovorna oseba. (misli na Pahorja)

Katjuša, podpisnica peticije Ukrepaj zdaj! 

Zemlja je živo bitje, ki nam ljubeče nudi pogoje in zaščito za našo nadaljno evolucijo. Izrazimo  našo hvaležnost z dejanji.

Leon, podpisnik peticije Ukrepaj zdaj! 

zmanjšajmo toplo gredne pline in prenehajmo onesneževat naravo in odlagajmo nevarne odpadke za to namenja odlagališča !! Spoštujmo naravo !!!

Petra, podpisnik peticije Ukrepaj zdaj!

prosim udeležite se na podnebni konferenci Združenih Narodov v Kopenhagnu in bodite en od rešiteljev……in stara sem 13 let tako da veste da tudi otrokom ni vseenooo in ali vas moramo res vse otroci opominjati???

Leon, podpisnik peticije Ukrepaj zdaj!

Ukrepajte zdaj! – spoštovani predsednik vlade. Dobili ste mandat za štiri leta, danes imate možnost, da vplivate na veliko več?

Nataša, podpisnica peticije Ukrepaj zdaj! 

Spoštovani predsednik vlade Borut Pahor,  odločitve, ki bodo decembra sprejete na podnebni konferenci Združenih Narodov v Kopenhagnu, lahko preprečijo grozeče napovedi podnebnih sprememb.  Vaša drža na tem srečanju bo neposredno vplivala na mojo in prihodnost mojih najbližjih, zato vas z vso resnostjo POZIVAM:  Prevzemite odgovornost za reševanje podnebnega izziva in se osebno udeležite konference.  Zavzemite se za takšen dogovor, ki bo omejil dvig temperature pod 2C.  Zavzemite se za takšen dogovor, ki bo državam v razvoju zagotovil sredstva za zmanjšanje izpustov, čistejši razvoj in prilagajanje na podnebne spremembe.  Ukrepate zdaj in Sloveniji zagotovite takojšen prehod v nizkoogljično družbo.  V pričakovanju pogumne in vsebinsko konkretne drže vas vljudno pozdravljam.

Sašo, podpisnik peticije Ukrepaj zdaj!

Tudi če je Slovenija geografsko majhna država pa ni nujno, da je majhna v dejanjih…

Nataša, podpisnica peticije Ukrepaj zdaj! 

Sem učiteljica… Učim 6-8 letne otroke, ki so zelo dovzetni in občutljivi za pogovore o tem, kaj se dogaja na našem planetu, hkrati pa razočarani, ker jih "nihče" ne sliši in močno močno prizadeti, ko vidijo, kakšne grozote počnejo ljudje, mnogi pa ob tem še vedno togo stojijo in ne ukrepajo. Nismo obupali in se borimo naprej za naš planet.

Andrija, podpisnica peticije Ukrepaj zdaj! 

Podpiramo akcijo "UKREPAJ ZDAJ"v imenu "Iniciativnega združenja za nadzor institucij"(IZNI) kot predsednik podpiram v imenu vseh članov (2300)aktivnih! Veliko uspeha pri zbiranju podpisov!

Romana, podpisnica peticije Ukrepaj zdaj! 

Kar slišiš,pozabiš. Kar vidiš , si morda zapomniš. Kar narediš, nosiš posledice.  Upam, da nismo in nebomo prepozni.

Vojko, podpisnik peticije Ukrepaj zdaj!

"Lepo ravnaj z Zemljo, niso ti je podarili tvoji starši, ampak so ti jo posodili tvoji otroci."Tašunke Witko (Nori Konj), Oglala Su

Melita, podpisnica peticije Ukrepaj zdaj! 

Verjetno je res potrebno stopiti na ulice in glasno kričati, da bi odgovorni za tako intenzivno uničevanje Zemlje zaznali, da sami sebi spodkopavajo tla pod nogami. Dokler so glavni akterji usmerjeni samo v polnjenje žepov in jih ne zanima blagostanje človeštva kot celote, je težko kaj narediti. VSI, prav VSI, moramo dojeti, da smo SKRBNIKI in lastniki tega prelepega planeta, ki nam gostoljubno daje dom. Res, da je segrevanje lahko posledica  trenutne Sončeve aktivnosti, je pa tudi res, da takega brezvestnega onesnaževanja okolja zgodovina planeta ne pozna.

Vesna, podpisnica peticije Ukrepaj zdaj!

Želim si, da moji vnuki nikoli ne bodo podpisovali takšnih peticij in da bodo moji sorodniki, prijatelji, sosedi, mediji, poglavarji Slovenije in sveta reciklirali svoje vedenje in mišljenje ter se začeli obnašati odgovorno. Do svojih in mojih vnukov.

Suzana, podpisnica peticije Ukrepaj zdaj! 

Res skrajni čas, da se začnemo zavedati svojega pravega bistva na tem planetu. Da presežemo materialistični pogled na življenje…da vzamemo naravi toliko kot potrebujemo za preživetje in naravi vrnemo kar ji pripada. Da se že enkrat zavemo, da smo mi odvisni od narave, ne ona od nas. Da presežemo naše čutno uživanje in sebično delovanje in mislimo na to, kaj bomo pustili nadaljnim generacijam…

Ksenija, podpisnica peticije Ukrepaj zdaj! 

Če skrijemo glavo v pesek, problem ne izgine.

Dali, podpisnica peticije Ukrepaj zdaj! 

Želim si, da me ne bi skrbelo, kakšen bo svet, ko jih bo moja generacija imela petdeset – sedaj jih ima sedemnajst. zakaj ne bi poskrbeli, da bodo tudi naši pravnuki prišli v lep svet?

Božo Dukiæ, IOVE Kranj
Kaj pa sprejete državne obveznosti?
Dnevnik, Pisma bralcev, 21. oktober 2009:
http://www.dnevnik.si/debate/pisma_bralcev/1042308680

Darko Krajnc, predsednik stranke Mladih – zeleni Evrope
Peticijo sem podpisal, ker, kot pravi punčka iz video filmčka: "možje v kravatah ne razumejo oziroma nočejo razumeti, kakšne so in bodo posledice podnebnih sprememb". Treba je vztrajati in vedno znova sporočati dejstva in nevarnosti vse bolj divjih podnebnih sprememb, opozarjati in spodbujati predvsem politike, da bodo končno dojeli, da je Zemlja samo ena. Politika lahko zajezi spremembe podnebja z jasno postavljenimi merili. Gremo v Kopenhagen!

Matevž Frangež, poslanec SD  
oseba_matevz_frangez.jpg
Rad bi, da moji otroci in vnuki vidijo sinje modro nebo, brezskrbno skačejo po slovenskih zelenicah in pijejo vodo iz potoka. Rad bi, da podoživijo lepoto sveta, kot sem jo lahko sam opojno užival v mojem otroštvu. Nimamo več izgovorov: čas je, da ukrepamo. Naša generacija lahko spremeni svet. Narava nam hoče pokazati, da živimo narobe: da nam njeno bogastvo ni na voljo, da ga uničimo, ampak pametno uporabljamo in pri tem mislimo na koristi prihodnjih generacij. Da je sveta dovolj za boljše možnosti vseh. Naša generacija lahko spremeni svet. Na bolje.

Luka Juri, poslanec SD
oseba_luka_juri.jpg
Kot je rekel Henkir Tikkanen, če ne bomo mislili na naslednje generacije tvegamo, da te nas ne bodo nikoli mogle nikoli pozabiti. Zato moramo ukrepati sedaj, sprejeti kompromise sodobne civilizacije in narediti edino, kar je moralno: zapustiti boljši svet od tistega, katerega smo dobili v upravljanje!

Dejan Levanič, poslanec SD
oseba_dejan_levanic.jpg
Peticijo sem podpisal ker je dejstvo, da časa za odlašanje pri varovanju okolja ni več. Ne zato, ker je to pač aktualna tema v svetu, ampak zato, ker okoljske spremembe že vplivajo na naš vsakdanjik, žal negativno. Edino na nas je, da to spremenimo, vendar ne čez nekaj let, temveč danes. Pri tem imejmo pred seboj samo eno prispodobo, ne rešujemo namreč zemlje kot planeta, temveč kvaliteto naših življenj.