V torek, 24. septembra, ob 15. uri vabljeni

v Trubarjevo hišo literature na Stritarjevi 7 v Ljubljani na predavanje z razpravo

Podnebne spremembe in prihajajoče poročilo IPCC:

V negotovem svetu je znanost osvežujoče dejstvo

V letu 2012 smo bili priča tako suši kot poplavam pri nas, nenavadno hladnemu in mokremu poletju in nato dolgi zimi ter spomladanski pozebi v Evropi, razdejanju orkana Sandy v Ameriki ter hudi suši in poplavam v Afriki, Avstraliji in Aziji, s čimer nas realnost podnebnih sprememb vse bolj bode v oči.

V zaključni fazi priprav je novo poročilo o podnebnih spremembah Medvladnega panela za podnebne spremembe (IPCC), ki bo posodobilo znanja o znanstvenih, tehničnih in socialno-ekonomskih vidikih podnebnih sprememb. Objavljeno bo po delih v obdobju med septembrom 2013 in oktobrom 2014; prvi del (Fizikalne znanstvene osnove) bo objavljen 27. septembra 2013.

Vse bližje je tudi podnebna konferenca 2015, kjer naj bi bil v skladu z dogovorom svetovnih vlad sprejet nov globalni podnebni dogovor.

Vse to predstavlja priložnost za ponovno aktivacijo civilne družbe in nevladnih organizacij v boju proti podnebnim spremembam, za širši pogled in svežo strategijo, ki sta potrebni za zagotavljanje resnično trajnostne, okoljsko-socialne preobrazbe naših gospodarstev in družbe.

KAJ: predavanje z razpravo Podnebne spremembe: V negotovem svetu je znanost osvežujoče dejstvo
KDAJ:
v torek, 24. septembra, ob 15. uri
KJE:
v Trubarjevi hiši literature na Stritarjevi 7 v Ljubljani
KDO: Uršk
a Žmauc, vodja programa Podnebje pri društvu Focus

Dodatne informacije in prijave:

Barbara Kvac, barbar(at)focus.si, 059 071 325

Vljudno vabljeni!