Kdaj: četrtek, 3. december, ob 18. uri

Kje: atrij ZRC SAZU, Novi Trg 2, Ljubljana

Posnet v devetih državah in na petih celinah v obdobju štirih let film ponuja nov premislek podnebnih sprememb in ekonomskega sistema, ki jih poganja. Film izpod rok režiserja Avi Lewisa temelji na knjigi Naomi Klein “To vse spremeni: Kapitalizem proti podnebju”. Skupaj s prikazovanjem portretov skupnosti, ki so v središču boja s podnebnimi spremembami, film predstavi Kleinovo najbolj kontroverzno in hkrati vznemirljivo idejo: da lahko izkoristimo eksistencialno krizo, ki jo prinašajo podnebne spremembe, za preoblikovanje našega propadlega gospodarskega sistema v nekaj radikalno boljšega.

Avi Lewis je režiser in filmski voditelj, ki že 25 let premika meje tradicionalnih medijev. Njegov prvi dokumentarni film The Take (2004) je prikazal zgodbo znamenitega gibanja delavcev v Argentini, ki so prevzeli upravljanje svojih podjetij. Na televiziiji Al Jazeera English je soustvaril in vodil dokumentarno serijo Fault Lines, na televiziji CBC pa prelomno oddajo The Big Picture.

Naomi Klein je novinarka, pisateljica in filmska ustvarjalka, ki je za svoje delo prejela številne nagrade. Je avtorica mednarodnih knjižnic uspešnih No logo (2000), Doktrina šoka (2007) in This Changes Everything: Capitalism vs The Climate (2014). Njene knjige so bile prevede v več kot 30 jezikov. Leta 2004 je skupaj z Avi Lewisem posnela dokumentarni film o zasedenih tovarnah v Argentini.


Pred filmom bo imel uvodni nagovor dr. Luka Omladič, strokovnjak za okoljsko in bioetiko ter avtor spremne besede k slovenskem prevodu knjige To vse spremeni: Kapitalizem proti podnebju.

Film bo predvajan v angleškem jeziku brez slovenskih podnapisov.

Vstop je brezplačen. Zaradi omejenega števila mest pa je treba karte za dogodek rezervirati prek spletne prijavnice.

Vljudno vabljeni!

Več informacij: [email protected], 040 981 621.

…………………………………………………………………………………………………………………………………
zlomljena krila_1.png logo_EYD2015.jpg
…………………………………………………………………………………………………………………………………
Dogodek je organiziran s podporo Evropske unije. Njegova vsebina je v domeni organizatorjev in v nobenem primeru ne odraža mnenja Evropske unije.