Premog sodi v zgodovino. V časih, ko imamo na voljo čiste tehnologije, ki ne škodujejo našemu zdravju in okolju, v katerem živimo, je kurjenje premoga izjemno nesmiselna odločitev.


V soboto, 29. 6., bo po vsem svetu potekal dan akcije proti kurjenju premoga. Gibanju se pridružujemo tudi
v Ljubljani, ko bomo med 10. in 12. uro na Stritarjevi ulici opozarjali na škodljivost kurjenja premoga za zdravje z dogodkom:

Umazana politika = umazana energija

Umazana politika sprejema umazane odločitve, izbira umazane vire energije in si nato opere roke nad zdravjem vseh nas. Navkljub katastrofi TEŠ 6 se ponovno odpira razprava o kurjenju premoga v TET in umazanim zgodbam o premogu ni videti konca. Ob 10h na Stritarjevi bo očitno, kako umazan je v resnici premog. Ob dogodku bo potekala foto peticija, s katero bomo ministra za zdravje pozivali, da javnost seznani s škodljivimi vplivi kurjenja premoga na zdravje ljudi in stroških, ki jih kurjenje premoga povzroča našemu gospodarstvu.

Pridruži se gibanju tudi ti: pridi na dogodek, deli informacije na Facebooku: https://www.facebook.com/events/499549086784068/?ref=3; ali #endcoal in drugih spletnih omrežjih – informacije so naše najpomembnejše orodje, pomagajte nam ga uporabiti.

Dogodek organizirajo: Armada, Eko krog, Focus, društvo za sonaraven razvoj, Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo ter Greenpeace Slovenija.

Več informacij: barbara(at)focus.si, 040 722 149