Razstava bo postavljena na desetih plakatih, ki bodo mimoidočim predstavili kako človek s svojimi dejavnostmi vpliva na spreminjanje podnebja, kakšne so že vidne posledice podnebnih sprememb, kaj znanstveniki napovedujejo za prihodnost ter kaj lahko vsak izmed nas stori za to, da prepreči nadaljnje spreminjanje podnebja. Poudarek bo predvsem na načinih spreminjanja navad, posebej pa bo predstavljeno tudi stanje v Sloveniji.

Poleg razstave bodo na voljo tudi letaki, ki povzeto predstavljajo vsebino razstave, in nalepke. Za najmlajše bo na voljo nekaj zanimivih igric in sodelovanje v kvizu, za katerega bodo razdeljene tudi nagrade. Prav tako bo poleg razstave potekala akcija zbiranja sporočil za politike, ki se bodo letos v novembru sestali v Kanadi, da se dogovorijo, kako se bojevati proti podnebnim spremembam v prihodnje. Sporočila bomo napisali ali narisali na deščice, ki bodo poslane v Kanado in zložene med tisoče ostalih sporočil, ki so bila zbrana po Evropi letošnje poletje.

V primeru dežja razstave ne bomo postavili.

Razstavo v okviru projekta Spreminjam navade, ne pa podnebja! finančno podpirajo Evropska komisija – Direktorat za izobraževanje in kulturo, Veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske, Urad vlade RS za informiranje in Mestna občina Koper.