obvestilo za javnost

Razstava o spreminjanju podnebja v Novem mestu

31. maja in 1. junija bo med 10. in 18. uro na Glavnem trgu v Novem mestu gostovala razstava o spreminjanju podnebja, ki je bila pripravljena v okviru ozaveščevalne kampanje Spreminjam navade, ne pa podnebja! Namen kampanje je pozvati ljudi, da s spreminjanjem svojih navad prispevajo k svetovnemu boju proti spreminjanju podnebja.

Razstava bo postavljena na desetih plakatih, ki bodo mimoidočim predstavili kako človek s svojimi dejavnostmi vpliva na spreminjanje podnebja, kakšne so že vidne posledice podnebnih sprememb, kaj znanstveniki napovedujejo za prihodnost ter kaj lahko vsak izmed nas stori za to, da prepreči nadaljnje spreminjanje podnebja. Poudarek bo predvsem na načinih spreminjanja navad, posebej pa bo predstavljeno tudi stanje v Sloveniji.

Razstava bo na Glavnem trgu oba dni, 31. maja in 1. junija, stala od 10. do 18. ure. Poleg razstave bodo na voljo tudi letaki, ki povzeto predstavljajo vsebino razstave, in nalepke. Za najmlajše bo na voljo nekaj zanimivih igric in sodelovanje v kvizu.

Razstavo v okviru projekta Spreminjam navade, ne pa podnebja! finančno podpirajo Evropska komisija – Direktorat za izobraževanje in kulturo, Veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske, Urad vlade RS za informiranje in Mestna občina Koper.

Kontakti:

Lidija Živčič, Fokus društvo za sonaraven razvoj, tel. 041 291091, [email protected]