Inštitut za politike prostora vabi na seminar z naslovom Uspešne prakse trajnostne mobilnosti v občinah, ki se bo odvijal v Ljubljani, 12.10.2016, in se bo ponovil v Celju, 13.10.2016.

Seminar je organiziran v okviru projekta Trajnostna mobilnost v praksi, v katerem sodelujeta tudi nevladni organizaciji Cipra Slovenija in IPOP. Predstavljen bo nabor slovenskih in tujih primerov dobrih praks trajnostne mobilnosti, zbranih v za ta namen izdelanem zborniku.

Seminar v Ljubljani bo nadgrajen z delavnico projektnih idej, ki je organizirana v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije v okviru projekta Podpora urbani politiki in programu URBACT.

Seminar in delavnica v Ljubljani: Knjižnica Prežihov Voranc, Tržaška cesta 47a, Ljubljana, od 9.00 do 13.30, prijava na naslov [email protected] ali preko spletnega obrazca. FB dogodek.

Seminar v Celju: Celjski mladinski center, Mariborska cesta 2, Celje, od 9.00 do 13.00, prijava na naslov [email protected] ali preko spletnega obrazca. FB dogodek.

Izmed udeležencev na obeh dogodkih bodo izbrani tudi udeleženci brezplačne ekskurzije z ogledom dobrih praks v Bolzanu, Italija, 24. in 25. novembra 2016, kjer se bodo udeleženci v praksi seznanili z uspešno prometno ureditvijo občine ter z načini, kako na lokalni ravni uveljaviti trajnostno mobilnost.

Vljudno vabljeni!

LOGO MOP

Projekt »Trajnostna mobilnost v praksi«, ki ga izvajajo Cipra Slovenija, Focus – društvo za sonaraven razvoj in Inštitut za politike prostora – IPoP, iz sredstev Sklada za podnebne spremembe financira Ministrstvo za okolje in prostor.