Inštitut za politike prostora vabi na seminar z naslovom Izobraževanje za izvajanje pešbusa in bicivlaka v Vodnikovo domačijo v Ljubljani, 20.10.2016 ob 9.uri.

Na seminarju, namenjenem predvsem ravnateljem osnovnih šol, bo predstavljena izkušnja spremljanja otrok v šolo v obliki pešbusa in bicivlaka, ki je bilo izvedeno v nekaterih šolskih okoliših v spomladanskih mesecih letošnjega leta. Opisani bodo posamezni koraki izvedbe obeh aktivnosti, ki bi  lahko pomagali pri njunem izvajanju tudi drugim osnovnim šolam po Sloveniji. Želja je, da se v pešbus in bicivlak vključi čim več osnovnošolskih otrok in da se s tem poveča njihova vsakodnevna telesna aktivnost, njihova samostojnost, koncentracija pri pouku, da se okrepijo socialne vezi in izboljša kvaliteta okolja šolskega okoliša. Glavni cilj pa je tudi zmanjšati število voženj z osebnimi avtomobili in tako zmanjšati vpliv prometa na podnebne spremembe.

Seminar je nastal v okviru projekta Trajnostna mobilnost v praksi, v katerem sodelujeta tudi CIPRA Slovenija in Inštitut za politike prostora, financira pa ga Ministrstvo za okolje in prostor iz sredstev Sklada za podnebne spremembe.

Prosimo Vas, da svoj prihod potrdite na naslov [email protected] ali preko spletnega obrazca do 19.10.2016.

Izmed obiskovalcev dogodka bodo izbrani tudi udeležence brezplačne ekskurzije z ogledom dobrih praks v Bolzanu, Italija, 24. in 25. novembra 2016, kjer se bodo prisotni srečali z uspešno prometno ureditvijo občine ter z načini, kako na lokalni ravni uveljaviti trajnostno mobilnost.

Vljudno vabljeni!

Vabilo in program dogodka

FB dogodek

LOGO MOP

Projekt »Trajnostna mobilnost v praksi«, ki ga izvajajo Cipra Slovenija, Focus – društvo za sonaraven razvoj in Inštitut za politike prostora – IPoP, iz sredstev Sklada za podnebne spremembe financira Ministrstvo za okolje in prostor.