Tokrat na sramotilni steber postavljamo ‘staro’ projektno skupino TEŠ6 in sicer z upanjem, da se ‘novi’ projektni skupini ne bodo dogajali zapleti v stilu mehiških telenovel.

Konec prejšnjega leta je večina članov projektne skupine TEŠ6 podala odstopne izjave, svoje dejanje pa upravičila z besedami, da niso več neposredno in strokovno vpeti v izvajanje projekta, zaradi česar ne morejo prevzeti odgovornosti glede njegove izvedbe. Ob tem so stanje v TEŠ-u opisali kot kaotično.

Zgolj dva tedna po tem nerazumljivem zapletu v "telenoveli o TEŠ6", so ponovno poskrbeli, da nivo kvalitete dogajanja v epizodi TEŠ6 ostane na podobno nizki ravni, usmerjeni le k lastnim interesom. Člani projektne skupine spornega projekta preklicali svoje odstopne izjave. Ob tem se nam je porodila vrsta vprašanj in dvomov v njihovo usposobljenost za  tako odgovorno delo. Bodo sedaj spet lahko prevzeli odgovornost za vodenje projekta? So po dveh tednih ponovno pripravljeni sprejeti odgovornost za projekt, ki v nobenem pogledu ne prinaša napredka, razvoja, blaginje in čistejšega okolja? Mogoče v novem letu razmišljajo drugače kot v starem, ali pa so si zadali kakšne zanimive novoletne zaobljube? Morda pa so se zgolj ustrašili zaposlitvenih možnostih – ”strokovnjaki” za preživeto tehnologijo pač niso najbolj iskani kadri.

Prejšnji teden smo dobili novo projektno skupino za vodenje TEŠ. Nova projektna skupina je v bistvu stara projektna skupina, ki je dodatno okrepljena in jo sedaj sestavlja okrog 40 različnih strokovnjakov. Kmalu naj bi se ji pridružilo še 10 strokovnjakov. Ali bo takšna projektna skupina bolj zanesljiva? Ali so v skupino morda vključili tudi kakšnega strokovnjaka za okoljske vplive TEŠ6? Kako dolgo časa bo preteklo, preden bomo na sramotilni steber morali postaviti novo projektno skupino?

Ponovno poudarjamo, da TEŠ6 ni dober projekt in bi ga bilo potrebno čim prej zaustaviti. Za takšno stališče so dovolj že okoljska vprašanja, ki vsa po vrsti govorijo proti projektu. Zagovorniki projekta nas še vedno niso prepričali, da je TEŠ6 projekt, ki je v dobro in korist večini državljanov.

***

Na sramotilnem stebru želimo izpostaviti posameznike, podjetja, institucije ali organizacije, ki s svojim delovanjem na kakršen koli način škodujejo okolju. S tem ne želimo žaliti nikogar; želimo le spodbuditi k okolju in družbi bolj odgovornemu ravnanju!