Na Streetstivalu – festivalu uličnega dela smo izpostavili vprašanje razumevanja (politične) aktivnosti mladih.  Ravno to je vprašanje, o katerem se bomo pogovarjali na dogodku 25.10.18, kjer želimo izpostaviti načine, na katere so mladi aktivni in se pogovoriti ali je tudi lokalno lahko politično v tem kontekstu. Poleg tega bo tekla beseda o različnih pristopih aktivacije mladih in o naših pričakovanjih.

Tudi če pogledamo na klasično politično udejstvovanje – volitve, vidimo, da mladi v resnici niso tako neaktivni, kolikor se včasih zdi – kar 40% mladih v starosti med 18 in 30 leti se je namreč udeležila zadnjih volitev.

Veliko mladih je tudi aktivnih v mladinskih centrih ali pa izven klasičnih struktur odločanja, na načine, ki jih ne štejemo za “klasično politiko”. Torej v obliki projektov, iniciativ, kot prostovoljci in kot sodelavci mladinskih centrov in še kako. To po navadi spregledamo, ko govorimo o pasivnosti mladih.

Kdaj: 25. oktober 2018, od 14h do 16h

Kje: Mladinska postaja Moste, Zaloška cesta 55, 1000 Ljubljana

Program:

14:00-14:15 – Uvod in kratka predstavitev osnutka Mednarodnega mladinskega manifesta – Moja revolucija (Živa Kavka Gobbo, Focus)

14:15-16:00 – Okrogla miza/ pogovor z mladinskimi delavci (Marko Taljan, Mladi zmaji, Mateja Vilfan, Legebitra, Matjaž Medvešeč, MISSS …)

Okrogla miza bo odprtega tipa in namenjena razpravi udeležencev.

Na okrogli mizi se bomo pogovorili (mladinski) delavci, ki na tak ali drugačen način delamo z mladimi, ter prostovoljc in zaposleni v mladinskih organizacijah, udeleženci mladinskih dogodkov, člani in uporabniki. Pogovarjali se bomo o tem, koliko so mladi (ne)aktivni in kakšni prijemi za aktivacijo mladih delujejo, kaj bi še morali narediti in kako privabiti še več mladih.

Kontakt: [email protected]

FB dogodek.

Izdelki mladih:

Video: Dobre novice iz sveta

Video: Moja revolucija

Gledališka predstava Moja revolucija.

Strip Spola nista samo dva.

Strip o okolju.

Strip Dva svetova?

 

 Dogodek je organiziran v okviru projekta Moja revolucija, ki ga finančno podpira Evropska komisija preko programa Evropa za državljane.