Kdaj:  24. februar, od 10:00 do 12:00

Kje: na spletu preko aplikacije Zoom (podatke za vstop vam posredujemo naknadno)

Celoviti nacionalni energetski in podnebni načrt (NEPN) predstavlja enega pomembnejših korakov Slovenije k podnebni nevtralnosti do leta 2050. V njem so opredeljeni energetski in podnebni cilji, politike ter ukrepi Slovenije do leta 2030 ter nakazani cilji do leta 2040. Izvajanje NEPN bo prispevalo k zmanjšanju odvisnosti od fosilnih goriv, bolj trajnostnim rešitvam v prometu, gospodinjstvih, industriji, kmetijstvu ter imelo številne druge pozitivne družbene učinke. Ker se politike prehoda v podnebno nevtralno družbo v praksi najbolj vidno realizirajo na lokalni ravni, bodo občine in lokalne skupnosti ključni akter pri izvajanju NEPN ter širše pri prehodu Slovenije v podnebno nevtralnost.

S tem namenom v okviru projekta LIFE Unify – Bringing EU together on climate action in v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije organiziramo spletni dogodek za predstavnike občin in druge ključne akterje na lokalni ravni. 

Na dogodku bomo predstavili vlogo občin pri izvajanju NEPN. Odgovoriti bomo poskušali na tri ključna vprašanja:

  • zakaj je NEPN tako pomemben,
  • zakaj ga je pomembno izvajati ter
  • kakšna je pri tem vloga občin in drugih lokalnih akterjev?

Ker bodo za pravičen prehod v zeleno družbo in gospodarstvo na lokalni ravni potrebne številne investicije, bomo naslovili tudi vlogo EU sredstev. Zanimalo nas bo, kako lahko ta sredstva občinam pomagajo pri učinkovitejšem izvajanju ukrepov.

Delavnica je brezplačna, a ker je število mest na delavnici omejeno, vas prosimo, da se prijavite preko naslednjega obrazca.

Celoten program dogodka je dostopen tukaj.

Kontakt za dodatne informacije: Taj Zavodnik, [email protected], 01 515 40 80

     

   

Delavnica bo izvedena v okviru projekta LIFE UNIFY “Bringing the EU together on climate action” in je financirana iz Evropskega programa LIFE.