Vabimo vas na okroglo mizo z naslovom:
EKOFEMINIZEM V SLOVENIJI: vloga žensk v civilni družbi in politiki 

KAJ? Ekofeminizem je tako aktivistično gibanje kot intelektualna misel, ki je doživela preporod v začetku tega tisočletja s številnimi novimi avtoricami in novo literaturo.

Na dogodku bomo na kratko predstavili ekofeminizem in njegovo dominantno misel – velike povezanosti izkoriščevalskega odnosa do žensk z izkoriščevalskim odnosom do narave. Nato se bomo pogovorili o aktualnih izkušnjah žensk, ki si v družbi prizadevajo za drugačen odnos tako do žensk, kot do narave – ali pa raziskujejo vlogo žensk v naši družbi s političnega ali civilnodružbenega vidika. Prisotne in prisotni boste lahko zastavljali svoja vprašanja udeleženkam okrogle mize.

 

KDO? Na okrogli mizi se bomo pogovarjali s/z:
– Katarino Bervar Sternad, dolgoletno borko za človekove pravice in pravice žensk ter direktorico PIC;
– Gajo Brecelj, dolgoletno zagovornico trajnostnih pristopov državnih in lokalnih politik in direktorico Umanotere;
– prof.dr. Milico Antić Gaber, predavateljico na Filozofski fakulteti v Ljubljani in dolgoletno raziskovalko vloge spolov ter predvsem žensk v politiki;
– Doro Matejak, mlado raziskovalko na Centru za socialno psihologijo Fakultete za družbene vede in članico gibanja Mladih za podnebno pravičnosti, ki je v okviru svoje magistrske naloge raziskovala vlogo spolnih diskurzov na ravni Združenih narodov in njihovo vlogo pri oblikovanju okoljskih politik.

 

KDAJ? V ponedeljek, 30.5. ob 17:00.

KJE? v prostoru Edvard, na Igriški ulici 5 v Ljubljani.

PRIJAVE -> Prosimo, da se na dogodek zaradi omejenega števila mest prijavite. https://forms.gle/Aub9acqRq22APD3B7

 

#SparkAChange #ClimACT

Projekt ClimACT je sofinanciran s sredstvi Evropske komisije, programa Raising public awareness of development issues and promoting development education in European Union (DEAR).