V soboto, 13. maja 2017, vas vabimo, da se nam pridružite v parku Tivoli (v bližini Čolnarne). Družili se bomo na FAIRTRADE PIKNIKU, na katerega smo povabili predstavnike vseh organizacij in institucij ter podpornike pravične trgovine in odgovornega življenja do soljudi in planeta, s katerimi smo v zadnjih letih sodelovali, še sodelujemo in se srečujemo. Vsak od nas namreč prispeva delček k večanju zavedanja o pomembnosti udejanja 10-ih načel pravične trgovine in življenja v skladu z omejitvami planeta Zemlja.

PROGRAM PIKNIKA

Pravično druženje je namenjeno predvsem praznovanju, izmenjavi izkušenj ter pogovoru o vsem, kar smo že naredili in kje smo že uspeli doseči svoje cilje. V sodelovanju s partnerskimi organizacijami pripravljamo nekaj aktivnosti za otroke, deljenje uporabnih znanj, možnost pogovora z različnimi strokovnjaki … Del prireditvenega prostora bomo namenili odru za govornike, ki bodo želeli z nami deliti svoje misli in razmišljanja. Z obiskovalci, ki bodo oblečeni v oblačila iz pravične trgovine ali z rabljenimi oblačili (second hand) bomo pripravili modno revijo, ki bo pospremljena z glasbo v živo. Za osvežitev vaše etične garderobe bo organizirana tudi izmenjevalnica oblačil ter igrač ter pletenje z Rolandom. Seveda ne bodo manjkale tudi dobrote narejene po načelih pravične trgovine, sami pa si boste lahko zmiksali tudi svoj napitek na Smoothie bike-u.

Vabljeni, da se nam pridružite v soboto, 13. maja 2017, med 10. in 18. uro v Parku Tivoli v Ljubljani, na enem izmed travnikov ob Čolnarni. S seboj prinesite svojo najljubšo piknik dekico in kakšen priboljšek, s pakiranjem pa se poskusite poigrati tako, da se kar najbolj približamo ideji “zero waste”.

Če imate kakšno dobro idejo za recept po pravilih PraviLNO pečeno (izključno sestavine pridelane lokalno ali v sistemu pravične trgovine), se še danes prijavite in tekmujte za pravično nagrado. Več na povezavi.

Več o dogajanju 13. maja 2017 lahko preberete na FB Pravične trgovine, Focusovem FB in twitterju Pravičnih 10.

Postanite agent za spremembe in tudi sami naredite nekaj, da bi povečali zavedanje o odgovornem delovanju vsakega izmed nas.

 

Sodelujoči:

         

Piknik nastaja v okviru projektov:

 

Projekta sta sofinancirana s strani EU in MZZ. Za vsebino sta odgovorni izključno društvo Focus in Buna. Stališča, izražena na dogodku v nobenem primeru ne odražajo mnenja EU in MZZ.