Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na delavnici Kako omiliti prevozno revščino?, ki bo potekala v torek, 5. decembra 2023, v Slovenskem etnografskem muzeju (upravna muzejska hiša, 2. nadstropje) od 9.00 do 13.00.

V prvem delu bomo predstavili rezultate projekta Mobilnostna revščina v RS, prisluhnili primerom s terena in odgovorili na vprašanja:

Kaj je prevozna revščina, kaj jo povzroča, kako jo merimo, katere ranljive skupine so zaradi nje najbolj prizadete in v katerih regijah oziroma občinah je dostopnost z različnimi prevoznimi sredstvi najslabša? S katerimi sistemskimi ukrepi lahko zmanjšamo in omilimo revščino, ki nastane zaradi slabe dostopnosti prevozov do ključnih dejavnosti? Kako dobre izkušnje iz prakse prenesti na druga območja?

Sledila bo predstavitev načrtov za blaženje prevozne revščine na pristojnem Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo. Na teh iztočnicah bomo nato gradili v delavniškem delu, v katerem boste lahko podali svoje poglede in predloge ukrepov, ki bodo koristni tudi za pripravljavce dokumentov za zmanjšanje prevozne revščine v Sloveniji.

Vabilo s programom je na voljo tukaj.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Zaradi lažje organizacije pa je obvezna predhodna prijava na: https://forms.gle/EUrNtsAHhENkLaXB7

Za več informacij smo vam na voljo na [email protected] ali na telefonu 059 071 327.

 

Veselimo se srečanja z vami!

ekipa projekta Mobilnostna revščina v Republiki Sloveniji (Focus, GIAM SAZU, UI RS)