Koalicija za trajnostno prometno politiko

Vabilo na novinarsko konferenco

Spoštovani,

Mobilnost je ena od osnovnih značilnosti razvitih gospodarstev. Že marsikje v EU so dokazali, da mobilnost ne obsega samo gradnje avtocest, temveč da je vse bolj pomembno inteligentno povezovanje prometnih sistemov in spreminjanje navad. Da Slovenija ne bi ostala zgolj tranzitna država, ki bo z ogrožanjem svojega okolja in zdravja svojih državljanov tlakovala pot gospodarskega razvoja vseh okoliških in ostalih držav EU, je potrebno čimprej z aktivno politiko zagotoviti, da razvijemo možnosti za okolju in družbi prijazno mobilnost.

Zaradi tega smo oblikovali Koalicijo za trajnostno prometno politiko. Ker bi vam želeli koalicijo in njen namen podrobneje predstaviti, obenem pa opozoriti na neprimernost novega predloga prometne politike Slovenije, vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 21. decembra ob 12. uri v Regionalnem centru za okolje na Slovenski 5 v Ljubljani.

Vaša sogovornika bosta Matej Ogrin iz CIPRE Slovenija in Lidija Živčič iz Fokus društva za sonaraven razvoj. Za več informacij se lahko obrnete na Mateja (041-612-604) ali Lidijo (041-291-091).

Prijazno vabljeni!