Ste kdaj potrebovali podporo širokega kroga ljudi? Vam včasih manjka podpora ostalih nevladnikov? Morda samo nekdo, ki ti da občutek, da v akciji nisi sam?

Ker želimo odpreti prostor za razpravo o tem, kako graditi solidarnost med nevladnimi organizacijami in tudi širše, vas vabimo, da se nam pridružite na letnem dogodku konzorcija vsebinskih mrež, na katerem želimo skozi domače in tuje primere iz prakse predstaviti pomen in vlogo medsektorske solidarnosti, nato pa v delavniškem delu skupaj zasnovati konkretne mehanizme za gradnjo solidarnosti.

Dogodek bo potekal 10. oktobra 2018 v Poligonu. Podrobnosti o dogodku najdete v vabilu. Na dogodek se je potrebno prijaviti preko spletne prijavnice.

Med govorci na dogodku bo tudi Giada Negri iz mreže European Civic Forum, ki združuje več kot 100 NVO v Evropi, ki se zavzemajo za zaščito državljanskih svoboščin. Giada za CIVICUS Monitor spremlja stanje civilnega prostora v Sloveniji. Spremljajo razvoj zakonodaje in sodelovanja organizacij civilne družbe in ali so pravice organizacij krčene zaradi sprememb v zakonodaji, politične klime ali retorike. Giada nam bo na dogodku predstavila trende v Evropi, predvsem z vidika povezovanja civilne družbe in zasnovo »alert mehanizma«.

Lepo vabljeni!

 

Dogodek v okviru projekta Citizens for Financial Justice finančno podpira Evropska unija. Njegova vsebina je v domeni organizatorjev in v nobenem primeru ne odraža mnenja Evropske unije.