Vabimo vas, da na terenu spoznate dobro prakso skupnostne proizvodnje energije iz obnovljivih virov energije, ki omogoča državljanom in skupnostim, da se neposredno vključijo in sprejemajo odločitve o lastni energetski prihodnosti, ter zagotavljajo, da so dobrobiti ljudi ter lokalnega okolja postavljene na prvo mesto.

Na okrogli mizi pa bomo v družbi uglednih gostov slišali, kako jim je uspelo – spoznali bomo faktorje uspeha in večplastne koristi za občino, izvajalce projekta in celotno lokalno skupnost. Predstavili bomo spodbude in načine, kako dobre prakse prenesti tudi v slovensko okolje.

Strokovna ekskurzija z ogledom in predstavitvijo
Skupnostne sončne elektrarne v Križevcih na Hrvaškem
Skupnostni energetski projekti kot pomemben del energetske tranzicije
19. september 2018, od 7. do 17.30 ure, Ljubljana-Križevci na Hrvaškem


Strokovna ekskurzija je namenjena
predstavnikom občin, energetskih in razvojnih agencij, LASov, zadrug, podjetij, javnih ustanov, civilne družbe, interesnih in strokovnih združenj, ostalim zainteresiranim za energetske skupnostne projekte ter medijem.

Obvezne prijave sprejemamo na prijavnici do zapolnitve mest (v primeru preseganja razpoložljivih mest bo udeležba omogočena po enemu predstavniku na organizacijo). Udeležba, vključno z avtobusnim prevozom in malico, je brezplačna. Dodatne informacije pri Gaji Brecelj na 01 439 4895, [email protected] in na spletni strani www.dovoljzavse.si. Predstavitev bo potekala v hrvaškem jeziku, prevod bo zagotovljen.

Podroben program ekskurzije najdete v vabilu.