Odštevamo dneve do zgodovinsko pomembnega dogodka. Decembra letos se bodo svetovni voditelji zbrali v Kopenhagnu z namenom, da sklenejo globalni podnebni dogovor. Tudi od Slovenije se pričakuje, da se bo na tej točki ambiciozno odzvala na podnebno krizo. Konferenca v Kopenhagnu predstavlja zadnjo priložnost, da preprečimo stopnjevanje posledic podnebnih sprememb ter zgradimo boljši in varnejši svet.

S kampanjo Ukrepaj zdaj! želimo to sporočilo prenesti slovenskemu predsedniku vlade, Borutu Pahorju, in mu pokazati, da si tudi slovenski državljani želimo ukrepanja naše vlade in ga tudi pričakujemo. V kampanji Ukrepaj zdaj! bomo prebivalce Slovenije pozivali, da podpišejo peticijo namenjeno predsedniku vlade Borutu Pahorju in ga pozovejo, da se na podnebni konferenci v Kopenhagnu osebno zavzame za ambiciozen in pravičen podnebni dogovor.

Kampanja Ukrepaj zdaj! združuje slovenske organizacije civilne družbe in posameznike, ki se zavzemajo za ambiciozen in pravičen podnebni dogovor. Na predstavitvi kampanje namenjeni medijem, 23. septembra, ob 9. uri, v Okoljskem centru, vas bomo seznanili s podrobnostmi poteka kampanje in z našimi zahtevami do mednarodnega pogajalskega procesa pod okriljem Okvirne konvencije ZN o spremembi podnebja.

Ukrepaj zdaj!