V okviru projekta ‘Bob Dylan Postani prostovoljec!’, ki združuje Dylanovo legendarno zapuščino glasbe in aktivizma, je ameriško veleposlaništvo 14 slovenskih nevladnih organizacij povezalo s 14 slovenskimi glasbeniki, ki skušajo preko Dylanove glasbe spodbuditi ljudi, predvsem mlade, k večjemu zanimanju za dogajanje okrog njih in s tem želji po ukrepanju. Trinajst izmed teh glasbenikov bo tako v sredo, 21. septembra, nastopilo v Križankah na koncertu, kjer bodo izvedli skladbe Boba Dylana, ki so jih posneli za zgoščenko ‘Projekt Bob Dylan: Postani prostovoljec!’, številne bodo na koncertu prvič izvedene v živo. Poleg Dylanovih skladb pa bodo glasbeniki izvajali tudi svoja avtorska dela.

Koncert bo brezplačen, vendar bo za vstop potrebna vstopnica. Brezplačne vstopnice bodo na dan koncerta na voljo na blagajni Križank in se bodo delile po načelu »kdor prvi prispe, prvi dobi«.

V preddverju Križank se bomo na stojnicah predstavile tudi vse nevladne organizacije, ki so sodelovale pri projektu ‘Bob Dylan: Postani prostovoljec!’, seveda tudi Focus. Obiskovalci koncerta bodo lahko pridobili dodatne informacije o problematikah, s katerimi se te nevladne organizacije ukvarjajo – o okoljevarstvenih vprašanjih, problematiki trgovine z ljudmi, nasilja nad ženskami in otroki, regionalnem razvoju, pravicah invalidov in drugih.

Koncert je tretji v nizu štirih dogodkov v okviru projekta Bob Dylan, ki ga organizira ameriško veleposlaništvo. Poleg že omenjene priljubljene zgoščenke bo v Kinoteki na ogled tudi retrospektiva filmov, povezanih z Bobom Dylanom, z naslovom Together Through Life. Projekt se bo zaključil v soboto, 24. septembra, s premiero dokumentarnega filma Forever Young Slovenija, ki prikazuje sodelujoče glasbenike in nevladne organizacije (seveda tudi Focus) in bo predvajan na drugem kanalu Televizije Slovenija.