Stroški za energijo in vodo so vsako leto višji, zato sta varčna in učinkovita raba energije in vode vse pomembnejši. Energetski svetovalci projekta Achieve vam pomagajo privarčevati pri računih za električno energijo, ogrevanje in vodo, poleg nasvetov pa dobite tudi brezplačni paket naprav za varčevanje z energijo in vodo. Povprečni prihranki gospodinjstev, po opravljenem obisku energetskega svetovalca Achieve in namestitvijo brezplačnih naprav za varčevanje z energijo in vodo, znašajo 90 EUR na leto.

Komu je brezplačno energetsko svetovanje namenjeno?

Gospodinjstvom v Mestni občini Ljubljana, ki izpolnjujejo enega od naslednjih pogojev**:

– so upokojenci ali

– so prejemniki socialne pomoči ali

– njihovi dohodki ne presegajo 400 EUR neto mesečno na člana gospodinjstva.

Gospodinjstva, ki ne izpolnjujejo pogojev za prijavo k projektu ACHIEVE, lahko uporabijo nekaj enostavnih nasvetov za varčevanje z energijo in vodo.

Brezplačno energetsko svetovanje vključuje:

– analizo računov in porabe energije in vode,

– svetovanje za zmanjšanje vaše porabe in računov za energijo in vodo,

– namestitev brezplačnih pripomočkov in naprav za varčevanje z energijo in vodo ter

– pomoč pri razumevanju stroškov za energijo in vodo.

Kaj je potrebno storiti?

– Prijavite se za brezplačni obisk energetskega svetovalca.

– Svetovalec se z vami dogovori za termin obiska.

– Ob prvem obisku na vašem domu svetovalec opravi analizo porabe energije in vode.

– Ob drugem obisku svetovalec predstavi rezultate analize, poda nasvete za zmanjšanje rabe in namesti brezplačni paket naprav za zmanjšanje rabe energije in vode.


Prijave zbiramo na:

– telefon: 040 83 83 16

– naslov: Focus, društvo za sonaraven razvoj, Trubarjeva 50, 1000 Ljubljana

– elektronska pošta: [email protected]

Prijava naj vsebuje vaše ime in priimek, naslov in telefonsko številko.

Na ogled je tudi filmček o projektu ACHIEVE, ki vključuje primer obiska energetskega svetovalca v gospodinjstvu ter predstavitev pomena varčevanja z energijo ter energetske revščine. Filmček je posnela organizacija GERES iz Francije, ki je partner projekta.

* Projekt ACHIEVE je namenjen zmanjševanju izdatkov za energijo v gospodinjstvih in se izvaja v 5 evropskih državah (Francija, Nemčija, Velika Britanija, Bolgarija in Slovenija).

** Vsi nasveti in posegi energetskih svetovalcev ter naprave za varčevanje so BREZPLAČNI, svetovalci pa vam ne bodo poskušali prodati svetovanja ali naprav. Pridržujemo si pravico do spremembe posameznih kriterijev upravičenosti za brezplačno pomoč energetskega svetovalca tekom projekta, če se bo za to izkazala potreba. Brezplačni obiski energetskih svetovalcev in paket naprav so omejeni na prvih 300 prijavljenih gospodinjstev.