Razmišljate o postavitvi skupnostne elektrarne na sonce ali veter? Morda o vzpostavitvi skupnostnih vrtičkov, ali ureditvi prostora, ki bi služil kot dnevna soba lokalne skupnosti? Imate druge ideje za skupnostne projekte, ali bi radi slišali, kakšne ideje imajo drugi v vašem okolju in kako je nekaterim že uspelo? 

S prepričanjem, da imamo v Sloveniji dovolj življenjskih virov, da z njihovim trajnostnim skupnostnim upravljanjem zagotovimo blaginjo za vse nas in to omogočimo tudi prihodnjim rodovom,

vas Umanotera, društvo Focus in Pravno-informacijski center nevladnih organizacij vabimo na delavnico na naslednje lokacije:

Na delavnici boste v spodbudnem in ustvarjalnem okolju

  • odkrivali razvojne potenciale življenjskih virov, kot so prostor, obnovljivi viri energije, gozd in tla;
  • spoznali uspešne prakse na področju skupnostnega upravljanja z življenjskimi viri;
  • razširili mrežo poznanstev in spletli povezave morebitnih partnerstev;
  • iskali priložnosti za skupnostne projekte v lokalnih okoljih;
  • v živo spoznali načela skupnostnih projektov in nekatere tehnike njihovega izvajanja.

Delavnica je namenjena predstavnikom občin, podjetij, zadrug, nevladnih organizacij in civilnih iniciativ, regionalnih razvojnih agencij, regionalnih energetskih agencij, interesnih in strokovnih združenj ter ostalim zainteresiranim za skupnostne projekte v lokalni skupnosti.

Obvezne prijave sprejemamo na prijavnicah. Udeležba na delavnici je brezplačna. Dodatne informacije pri Gaji Brecelj na 01 439 4895, [email protected] in na spletni strani www.DovoljZaVse.si.

Skupnostni projekti na transparenten in vključujoč način ustvarjajo trajne koristi za lokalno in širšo skupnost.